Sala Transilvania a trecut recent prin prima ei schimbare notabilă de look, din ultimii 20 de ani. Un artist bucureștean a lucrat câte 20 de ore pe zi, timp de șapte zile, pentru a transforma unul din pereții sălii într-un altar al sportului sibian.
Sala, care împlinește luna viitoare 20 de ani de la darea în folosință, are acum reprezentate pe zidul din spate meciurile care au adus rezultate notabile Sibiului de-a lungul timpului. Voleiul, baschetul și handbalul, printre altele, se regăsesc în pictura lui Cornel Ortakovicu.
„Eu știam ce face Andrei (n.r. Andrei Oltean, organizator SISAF) de foarte mulți ani și anul acesta când am văzut că SISAF se face din nou i-am spus că trebuie să prindem și Sala Transilvania cumva, neapărat. Artistul a lucrat foarte mult, a lucrat și noaptea, a lucrat pe ploaie, a fost cu adevărat dedicat. Aceasta este, pentru Sala Transilvania, o primă piesă dintr-un puzzle, pentru că am mai multe idei puse pe foaie. Cred că după 20 de ani de când a fost dată în folosință Sala Transilvania, este nevoie de un rebranding, iar acesta este primul pas care va duce într-un final la transformarea sălii în ceea ce ar trebui ea să fie la momentul actual. E o lucrare reușită și sunt foarte încântat pentru că sunt niște sporturi reprezentative care se joacă la Sibiu, precum volei, baschet, handbal, judo și arte marțiale. Mi se pare potrivit pentru Sala Transilvania”, spune Adi Bibu, directorul Sălii Transilvania.
Artistul a lucrat la foc intens timp de șapte zile. Cu câte 20 de ore petrecute în fiecare zi în fața zidului Sălii Transilvania, Cornel Ortakovicu a reușit să facă una din cele mai mari realizări de la Sibiu Street Art 2018 cu un mix de sporturi, culori și sentimente.
„Am lucrat timp de șapte zile. Am început luni seara și duminică dimineața deja era gata. Ideea e că, fiind o lucrare neplătită, aveam nevoie să mă întorc cât mai repede la lucrările pe care le mai am. Am lucrat 20 de ore pe zi, fără pauze. Este întradevăr foarte mulțumitor ce am realizat acolo, îmi place foarte mult și e și cel mai mare perete de până acum. Cu toții ne dorim să facem mai mare și mai mare ca să aibă impact și să ajungă la cât mai mulți oameni, dar mai ales să ne autodepășim”, spune Cornel.
Cât despre tema abordată pentru peretele Sălii Transilvania, tânărul spune că nu este una cu care s-a mai întâlnit în trecut, dar că i-a făcut plăcere să o pună pe „pânză”.
„Nu am mai lucrat până acum pe tematica aceasta, sportul nu este neapărat o direcție a mea. Am încercat să îmbin sporturile care au reușit să aducă cel mai bun rezultat pentru Sibiu și după ce m-am sfătuit și cu directorul, acestea ar fi sporturile cele mai importante. Cu siguranță este o pictură de portofoliu. În cazul acesta am avut o abordare oarecum nouă și așteptam de mult timp o oportunitate să o pot face pe un perete”
Foto: facebook/ Sala Transilvania
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Sala Transilvania , Sălii Transilvania , pictura , Cornel Ortakovicu , Andrei Oltean , Street Art , Pentru Sibiu , Sibiu Street Art Festival , Adi Bibu
Vizualizari: 4255
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Gastronomul
Acum 1 oră
Sibian
Acum 1 oră
Muresan
Acum 2 ore
Till Eulenspiegel
Acum 2 ore
Micu Klein