Marţi,
07.02.2023
Innorat
Acum
-13°C

Noutăți la Teologie: Locuri speciale pentru cine vrea să se facă preot la Sibiu

Noutăți la Teologie: Locuri speciale pentru cine vrea să se facă preot la Sibiu

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu anunță absolvenții studiilor liceale și universitare de licență care doresc să candideze pentru un loc la unul dintre programele de studiu că în câteva zile începe perioada de admitere. Mai exact, în zilele de 16-21 iulie.

Candidații au posibilitatea să opteze pentru unul dintre cele două programe de licență, Teologie Ortodoxă Pastorală și Muzică Religioasă. La primul program, Facultatea de Teologie din Sibiu a scos la concurs 55 de locuri bugetate și două locuri pentru candidații din Republica Moldova și diaspora, dar și 20 de locuri cu taxă. De asemenea, la programul Muzică Religioasă sunt disponibile 10 locuri bugetate și un loc pentru Republica Moldova și diaspora.

Noutatea de la Teologie

„Avem o noutatea anul acesta și anume Ministerul Educației Naționale a alocat un număr de locuri pentru Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu pentru absolvenții liceelor aflate în mediul rural, deci nu pentru tineri din mediul rural, ci pentru cei care au absolvit un liceu situat în mediul rural. Avem repartizate pentru facultatea noastră cinci locuri la programul de licență Teologie Pastorală și cinci locuri pentru programul de licență Muzică religioasă”, a spus decanul Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, citat de site-ul Mitropoliei Ardealului.

În ce va consta concursul de admitere

După perioada de admitere urmează imediat examenul de admitere - perioada 23-24 iulie. Candidații pentru un loc la Teologie Ortodoxă Pastorală trebuie să se pregătească pentru un examen scris și oral de verificare a cunoștințelor religioase, conform programei disponibile pe site-ul facultății. Astfel, aceștia vor trebui să aibă în vedere următoarele teme: raportul dintre Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție; Sfânta Treime și temeiuri biblice și contribuții patristice la definirea acestei dogme; crearea lumii văzute și crearea omului; starea primordială a omului; Opera de mântuire a lui Iisus Hristos etc.

Concursul de admitere la programul de Muzică religioasă va avea două probe eliminatorii - un test psihologic și o probă de aptitudini muzicale. Proba principală de concurs va consta în verificarea auzului muzical, solfegiu, repertoriul bisericesc. Media de admitere se va calcula 50% din media examenului de specialitate și 50% media de la examenul de bacalaureat.

La nivel de master, Facultatea de Teologie din Sibiu pune la dispoziția candidaților licențiați câte 15 locuri bugetate, nouă cu taxă și unul pentru rromi la fiecare din cele trei programe de studiu: Teologie istorică, Teologie practică și Teologie sistematică.

„Examenul la master constă într-o probă orală privind cunoștințele de bază în specializarea respectivă care însemnează 40% din rezultatul final și media de licență, 60%. Așa cum am așteptat în fiecare an să avem candidați pentru aceste programe oferite îi așteptăm pe tineri și anul acesta în facultatea noastră considerată o facultate de prestigiu în care se formează buni specialiști în domeniul teologic și în cel muzical, prin programul oferit începând de anul trecut”, a mai spus părintele decan pentru sursa citată.

Citiți și: ULBS scoate la concurs peste 3.500 de locuri la Licență

Taxa de școlarizare la Facultatea de Teologie este de 3.100 de lei pentru programul de Licență Teoria Ortodoxă Pastorală și de 6.100 de lei pentru programul Muzică religioasă. La Master, taxa este de 3.100 de lei la fiecare dintre cele trei programe de studii.

Citiți și: Taxe mai mari la universitate. Care sunt cele mai scumpe facultăți din Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

La Muzica Religioasa exista sectie pentru batatori de toaca sau asta se face doar la doctorat?15 locuri bugetate pentru Master-Pochi.Pentru medici cite ofera ULBS?
Raspunde

Porfir Radauteanu

Acum 4 ani

"Taxele [...] este de..." Va rog corectati, ca mai citeste si fi-miu si invata prostii de la voi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus