Joi,
27.01.2022
Innorat
Acum
2°C

Franța a readus titlul mondial la Paris. Finala CM, văzută în centrul Sibiului

Franța a readus titlul mondial la Paris. Finala CM, văzută în centrul Sibiului

Echipa lui Didier Deschamps readuce titlul mondial la fotbal la Paris, de data aceasta ca și antrenor. În 1998, acesta ridica trofeul în calitate de căpitan al francezilor în finala de pe Stade de France. Finala Campionatului Mondial din 2018 a fost văzută de sibieni în Piața Mare, pe un ecran uriaș.

Finala Campionatului Mondial la Fotbal de la Moscova a oferit un adevărat spectacol. Meciul a avut de toate: șase goluri, un penalty, un autogol, greșeală de portar, gol marcat de cel mai tână jucător al competiției, dar și incidente - patru membre ale grupării Pussy Riot au pătruns pe teren.

Meciul a început cu autogolul lui Madzukic în minutul al 18-lea. Croații au egalat în minutul 28 prin reușita lui Perisic. Prima repriză s-a încheiat cu avantajul pentru francezi. Aceștia au intrat la cabine, lăsând scorul de 2:1 pe tabela de marcaj. Griezmann a marcat din penalty, obținut de cocoșii galici în urma unui corner.

A doua repriză francezii au preluat inițiativa, lăsându-i practic pe croați fără replică. Cel puțin pentru vreo 25 de minute. Astfel, mai întâi Pogba (minutul 59), iar apoi tânărul Mbappe (65) au dublat scorul echipei sale prin șuturi de la distanță. Imediat, croații au redus din diferență: Mandzukic a făcut 4:2 în minutul 69. Mai mult nu au putut.

Așa sau altfel, atât croații, cât și francezii au oferit un fotbal frumos la acest campionat mondial, prezența lor în finală, în special a balcanicilor, fiind salutată de mulți amatori ai fotbalului.

cm in sibiu2

Finala Campionatul Mondial de Fotbal a adunat câteva sute de iubitori ai fotbalului și în centrul Sibiului. În Piața Mare sibienii și turiștii au urmărit duelul dintre francezi și croați pe un ecran uriaș, oferită de Trans Agape.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

brasovean

Acum 3 ani

Sibiu in rand cu lumea !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus