Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Alertă în munți: O turistă poloneză a căzut într-o râpă

Alertă în munți: O turistă poloneză a căzut într-o râpă

Actualizare Echipajul Salvamont a ajuns la victimă. Aceasta va fi coborâtă la Cabana Negoiu și în continuare la cariera de piatra Valea Porumbacului. Timpul estimativ de predare la echipajul de prim- ajutor este de 6-7 ore, potrivit informațiilor furnizate de Salvamont. Condițiile meteo nu permit intervenția elicopterului Smurd.

Știre inițială. ISU Sibiu anunță o acțiune în desfășurare la această oră a salvamontiștilor sibieni pentru recuperarea unei turiste poloneze.

Conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, femeia are 34 de ani și a căzut într-o râpă aflată între vârful Șerbota și Cabana  Negoiu.

”Turista este conștienta și prezintă traumatisme  la un membru superior și inferior. ISU Sibiu a anunțat echipa Salvamont Sibiu, care se va deplasa în zona respectiva”, au transmis autoritățile.
Femeia era însoțită de un bărbat, care a anunțat prin 112 situația de urgență și menține legătura cu aceasta. ISU Sibiu a prealertat elicopterul SMURD și este pregătit sa intervină cu o ambulanță SMURD pentru acordarea primul-ajutor medical, după ce victima va fi recuperata.
”Intervine, în acest moment, patrula Salvamont de la cabana Negoiu și o echipa de salvamontiști se îndreaptă către zonă ca resursă de sprijin. Condițiile meteo sunt nefavorabile pentru a se interveni si cu un elicopter”, au transmis și reprezentanții Salvamont România.
Din informațiile furnizate de apelant, victima se afla la o distanta de aproximativ 100 metri de locul în care se afla inițial. În total, era un grup de patru persoane.

Foto: Arhivă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus