Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
-1°C

„Zona Liberă de Corupție” se extinde: din Sibiu în toată țara

„Zona Liberă de Corupție” se extinde: din Sibiu în toată țara

„Zona Liberă de Corupție”, un concept cunoscut mai ales în Sibiu, se extinde în toată țara. Una dintre cele mai mari comunități de activism online din România, Declic, a lansat o campanie în acest sens.

„Vara nemulțumirii noastre și a rezistenței a început! Nu ne dăm bătuți. Dimpotrivă, ne pregătim să declarăm cât mai multe zone libere de corupție, spații ale rezistenței creative. Refuzăm să trăim în Penalistan, așa că ne-am decis să autoproclamăm, cu miile, aceste spații ale libertății, ale respectului unuia față de celălalt, ale democrației. Vom discuta, vom dezbate, vom rămâne vigilenți și implicați. Împreună. Peste tot în România!”.
Membrii organizației au lansat un tutorial video în care fac apel la românii din întreaga țară să-și declare „apartamentul, biroul, masa de la terasă sau chiar șezlongul de pe plajă Zonă Liberă de Corupție”. Pentru aceasta, este necesară completarea unui formular, după care doritorii vor primi prin poștă un kit activist care include un fanion și/sau steag, stickere și autocolante de pus în geam și flyere explicative - toate cu inscripția „Zonă Liberă de Corupție”. Cei  care n-au răbdare să le primească prin poștă, le poate descărca de pe o pagină special creată pentru acest scop.

„Zona Liberă de Corupţie” este denumirea dată spațiului din preajma sediului PSD Sibiu, acolo unde de peste 200 de zile protestează zeci de persoane față de politicile și legile votate de coaliția de guvernare. Comunitatea „Vă Vedem” a organizat astăzi cea de-a 207-a manifestație printr-un protest pașnic în care timp de 15 minute cei prezenți s-au adunat în fața sediului social-democraților ca să-și exprime nemulțumirea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1564

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

Kokos

Acum 5 ani

Bravo , o idee excelenta!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zoldi Tibor

Acum 5 ani

Lasa-ti oamenii sa s-e de-a importanti mai mult decat sunt! Succes!
Raspunde

sugacii orali

Acum 5 ani

"Lasati" "se" "dea" :))))
Raspunde

Kokos

Acum 5 ani

Lasa-l , ca a făcut gramatica cu tanti veorica!
Raspunde

COCA & COSTY

Acum 5 ani

...din Sibiu pleaca DEMOCRATIA - in toata tara !! hahahaa
Raspunde

dancp2

Acum 5 ani

niciodata-never
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus