Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Polițiștii rutieri au depus plângere împotriva deputatului care vrea presemnalizarea radarelor

Polițiștii rutieri au depus plângere împotriva deputatului care vrea presemnalizarea radarelor

Grupul Poliţiştilor Rutieri susţin că afirmaţiile deputatului Florin Roman, potrivit cărora aceştia sunt nemulţumiţi de modificările Codului Rutier pentru că „dispare şpaga” şi ei nu mai pot fi aroganţi afectează onoarea Poliţiei, de aceea vor depune o plângere penală împotriva acestuia.

"Urmare apariţiei în spaţiul public a unei postări de pe reţeaua de socializare a domnului deputat Florin Roman, prin care acesta aduce atingere onoarei şi prestigiului Poliţiei Române prin folosirea unor cuvinte şi expresii jignitoare la adresa tuturor poliţiştilor, catalogându-i drept “ şpăgari” şi “ciubucari”, Grupul Poliţiştilor Rutieri din România, prin Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, analizează oportunitatea înaintării către unitatea de parchet competenţă a unei plângeri penale împotriva domnului deputat Florin Român, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 296 din Codul Penal. Totodată, se analizează şi posibilitatea înaintării către instanţa competentă a unei acţiuni privind denigrarea personalului Poliţiei Române, prin folosirea în spaţiul public a unor expresii sau cuvinte menite să aducă atingere onoarei şi demnităţii poliţiştilor", au precizat reprezentanţii Grupului Poliţiştilor Rutieri din România.

Aceştia au mai cerut conducerii Poliţiei Române o poziţie publică faţă de afirmaţiile deputatului, precum şi să fie luate demersurile legale ce se impun. Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Dumitru Coarnă, a declarat pentru MEDIAFAX că luni va depune plângerea personal la parchet.

Drept răspuns, Florin Roman a scris iarăşi pe Facebook, precizând că ameninţarea cu un proces este oportună deoarece are ocazia să vorbească despre poliţişti.

„Vă amintiţi de numeroasele cazuri în care au fost poliţişti ridicaţi pentru luare de mita? Sunt ameninţat cu un proces. Foarte bine, voi avea ocazia sa vorbesc despre aceste lucruri, întâlnite peste tot în ţară. Grav mi se pare faptul că aceşti oameni au în continuare o atitudine agresivă, de miliţieni comunişti, care îşi permit sa ameninţe public şi să încalce legea in mod grosolan. Am o veste proastă pentru aceşti poliţişti ameninţători: nu sunteţi mai presus de lege, iar zbaterea voastră îmi demonstrează că nu vă pasă de oameni, ci de faptul că v-am stricat rânduiala de a sta la pândă pentru ciubuc şi planul de amenzi. Câţi şoferi şi câte victime aveţi pe conştiinţa?”, a scris Florin Roman.

Nemulţumirile poliţiştilor vin după ce după ce, zilele trecute, deputatul PNL Florin Roman a scris, pe pagina sa de Facebook, că poliţiştii se opun modificărilor Codului Rutier pentru că „dispare şpaga” şi „ei nu mai pot fi aroganţi”.

„Aş vrea să înţeleg, dar nu pot. De ce se opun poliţiştii de la rutieră la presemnalizarea radarelor, ca mijloc de prevenţie? Doar pentru că dispare şpaga? Doar pentru că nu mai pot sta la pândă? Doar pentru că nu mai pot fi aroganţi? Ieri am circulat prin Italia circa 500 de km. Peste tot radare presemnalizate, şoferii încetinesc şi se feresc de accidente şi amenzi. De ce mor în prezent pe şosele, domnilor de la rutieră 2000 de oameni? E bine aşa? Vânaţi şi morţi? Nu vă apasă niciodată numărul mare de morţi pe şosele, faptul că în loc să preveniţi, voi pândiţi şi oamenii mor în accidente? Nu vă mai satură nimeni de ciubuc?”, a scris deputatul PNL Florin Roman pe Facebook.

Grupul Poliţiştilor Rutieri i-au transmis zilele trecute o scrisoare deschisă preşedintelui României, Klaus Iohannis, prin care îi solicită să nu promulge modificările Codului Rutier care fac referire la semnalizarea radarelor şi spun că, dacă această lege va fi adoptată, vor muri peste 2.000 de persoane în 2019.

Proiectul deputatului PNL, Florin Roman, potrivit căruia prezenţa maşinilor de poliţie cu radar va trebui presemnalizată prin panouri cu 500 - 2.000 de metri înainte, a fost adoptat, la începutul lunii iulie, de către Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Anonymus

Acum 4 ani

sunt de acord sa nu presemnalizeze radarele si mai mult sa fie masini neinscriptionate dar sa fac preventie in primul rand prin patrulare nu sa stea doar la panda si suplimentar cand te-au prins sa iti arate pe loc dovada respectiva nu sa iti spuna ca doar la proces si ei sa nu aiba nici aparatul radar functional sau mai mult sa nu aiba toate actele in regula. Sa te opreasca, sa iti arate actele lor privind operatorul radar, verificarea aparatului de masura si ordinul de serviciu prin care sa se ateste ca in ziua respective in intervalul respectiv orar trebuie sa fie pe acea portiune de drum dupa care sa ti se arete dovada clara a vitezei avute inregistrata de aparatul radar. Face apoi procesul verbal si pe urma semnezi cum ca ai vazut filmarea cu viteza si atunci nu vor mai fi nici atatea contestatii pe care o mare parte din politisti le pierd si mai platesc si daune apoi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus