Sâmbătă,
19.06.2021
Parțial Noros
Acum
22°C

Prețurile de pornire pentru chiriile din Aeroport cresc de trei ori

Prețurile de pornire pentru chiriile din Aeroport cresc de trei ori

15 euro pe mp este prețul de pornire pentru chiria lunară a unui spațiu din incinta Aeroportului Internațional Sibiu. Prețul propus este de trei ori mai mare decât cel stabilit în urmă cu cinci ani, când au fost licitate spre închiriere mai multe spații comerciale din incinta terminalului.

Reprezentanții Aeroportului internațional Sibiu propun aleșilor județeni chiria lunară de 15 euro/mp, fără TVA, pentru un spațiu de 39,30 mp, spațiu care până în primăvara acestui an a fost folosit de Primăria Sibiu pentru amenajarea unui Centru de informații pentru turiști (foto). “Reținem faptul că la fundamentarea prețului de pornire al licitației au fost luate în considerare maximizarea veniturilor din activități non-aeroportuare, stabilirea unor criterii de închiriere accesibile operatorilor economici, precum și media aritmetică a prețurilor actuale practicate de regie pentru alte cinci spații comerciale similare. (...) Durata contractului de închiriere propusă este de trei ani de la data semnării contractului de închiriere, cu posibilitatea de prelungire de încă doi ani“, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre privind stabilirea prețului de pornire al licitației.

Cea mai recentă hotărâre a Consiliului Județean Sibiu – proprietarul Aeroportului – referitoare la stabilirea prețurilor de pornire pentru licitațiile de închiriere a spațiilor comerciale din terminal datează din 2013. Atunci s-a stabilit 5 euro/mp/lună, fără TVA, ca preț de pornire atât pentru spațiile de restaurant din zonele publice sau plecări, cât și pentru celelalte spații comerciale, mai puțin celor destinate rent-a-car sau amplasării de automate și birouri de schimb valutar. În 2013, însă, traficul de pasageri îmbarcați-debarcați era de 189.300, pe când pentru ultimul an încheiat, reprezentanții Aeroportului au anunțat un număr de 503.906 pasageri îmbarcați-debarcați. Numărul acestora va crește și în 2018, având în vedere noile rute care au devenit operaționale.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Alex

Acum 2 ani

Si uite asa o sa ajunga o doza de suc 10 lei si un sanvici 20 lei... Ca nu ai prea multe optiuni in zona.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus