Sâmbătă,
24.09.2022
Cer Senin
Acum
9°C

Pagubele inundațiilor din județ, estimate la peste 5,2 milioane de lei

Pagubele inundațiilor din județ, estimate la peste 5,2 milioane de lei

Valoarea pagubelor materiale provocate de ploi torențiale, scurgeri de pe versanți, alunecări de teren la căile de comunicații din județ noaptea trecută a fost stabilită de Comisia de constatare și evaluare la 5.235.000 de lei, după întrunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul de Sibiu, Adela Muntean .

Potrivit rapoartelor de sinteză aprobate în ședința CJSU, această sumă se împarte astfel:

  • 5.100.000 lei către Consiliul Județean Sibiu, pentru refacerea tronsoanelor avariate de pe cinci drumuri județene: DJ 106 A Sibiu – Păltiniș, DJ 106 E (Transalpina), Cristian – Orlat – Săliște – Tilișca – Poiana Sibiului – Jina, DJ 106 J Gura Râului – Orlat, DJ 104 G Săcădate – Nucet – Cornățel și DJ 142 B Blăjel – Bazna - Boian
  • 85.000 de lei către comuna Bazna, pentru refacerea a 6 km de drum forestier și a unui pod situat în intravilanul satului Velț
  • 50.000 de lei către comuna Târnava, pentru intervenții la sediul Primăriei, șanțuri și rigole intravilane și două fântâni publice.
De asemenea, pentru refacerea digului la Acumularea Permanentă Valea Rorii, din comuna Bazna, care este proprietatea SNGN Romgaz – Sucursala Mediaș, potrivit estimării inițiale, suma necesară este de 500.000 de lei. Lucrările trebuie executate în regim de urgență și vor fi suportate de SNGN Romgaz, din fonduri proprii.

Hotărârile CJSU Sibiu vor fi înaintate Guvernului României, pentru alocarea sumelor necesare refacerii infrastructurii rutiere din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus