Joi,
28.01.2021
Innorat
Acum
-2°C

15.000 de cărți sunt disponibile de acum, pentru împrumut, la Aeroportul Sibiului

15.000 de cărți sunt disponibile de acum, pentru împrumut, la Aeroportul Sibiului

Aeroportul Internațional Sibiu a întâmpinat ieri un nou serviciu de bibliotecă publică într-un spațiu neconvențional și cu un trafic intens: Zona Plecări (curse interne și externe), după controlul de Securitate.

Evenimentul a fost deschis de Marius Ioan Gîrdea, Directorul General al Aeroportului Internațional Sibiu, gazda proiectului, care a descris parcursul și termenii parteneriatului cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu.

„Ne dorim să îmbunătățim constant experiența în aeroport a pasagerilor care ne trec zilnic pragul. În acest sens, ne propunem ca proiectul Reader on Board | Cititor la bord să reprezinte încă o etapă dintr-un șir de acțiuni care să ofere o nouă perspectivă timpului de așteptare al pasagerilor, lectura fiind mult mai accesibilă de-acum în spațiul neconvențional reprezentat de aeroport”, a spus Marius Ioan Gîrdea.
Christine Manta-Klemens, Vicepreședinta Consiliului Județean Sibiu, a donat câteva volume care vor fi integrate în fondul de carte Reader on Board | Cititor la Bord.
„Ne dorim ca aceste cărți să călătorească departe și alte cărți să le ia locul aici pe rafturile din aeroport, astfel încât să existe continuitate. Am venit și eu pregătită să dăruiesc câteva cărți și albume, atât din partea mea personal, cât și din partea Consiliului Județean Sibiu. Îi încurajez și pe alții să facă acest lucru”, a spus Christine Manta-Klemens.
rob 02

Directorul Bibliotecii ASTRA, Silviu Borș, a descris rolul pe care biblioteca publică îl deține în această epocă nu doar a vitezei și a mobilității, ci și a informației și a informării în timp real.

„Împreună cu echipa de specialiști pe care o conduc, garantăm sustenabilitatea proiectului, prin identificarea de noi parteneri, prin realizarea de acțiuni interactive de promovare, atât în mediul offline, cât și online. Suntem mândri de ceea ce am realizat, dar mai cu seamă responsabili pentru felul în care va funcționa noul serviciu de bibliotecă, de lectură și împrumut carte, eliberat de stresul returnării la termen”, a spus directorul.
Anca Vasilescu, inițiator și coordonator proiect din cadrul Compartimentului Metodic. Comunicare. Programe al BJA, i-a întâmpinat pe cei prezenți cu urarea Bine ați venit pe Reader on Board, o platformă de lectură la înălțime!.
„Când lucrurile sunt frumos aranjate, strălucitoare, cu greu îți mai aduci aminte de etapele intermediare. Și vreau să îi aplaud și să le mulțumesc colegilor de la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu și voluntarilor, pentru suport, efort, ajutor, pentru că împreună am pus aripi imaginare cărților și aripi interioare cititorilor călători!”
rob 04

Peste 1500 de unități de bibliotecă care alcătuiesc fondul de carte în limbile engleză, română, germană, maghiară, franceză, spaniolă, italiană, sunt puse la dispoziția pasagerilor Aeroportului Internațional Sibiu, în regim gratuit, cu scopul încurajării lecturii în spații neconvenționale și a petrecerii timpului de așteptare într-un mod plăcut și util. Titlurile selectate se încadrează în diferite domenii, preponderent beletristică, management, istorie și tradiții locale, dezvoltare personală, carte pentru copii.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

biciclist

Acum 2 ani

Este cred al doilea articol pe acest subiect si inca nu ne-ati zis care e procedura? Cum imprumut si in ce conditii?
Raspunde

Alin

Acum 2 ani

"1500 unități de carte", sau "15.000 de cărți?" O unitate de carte = 10 cărți?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus