Marţi,
26.10.2021
Cer Senin
Acum
-1°C

Marian Godină despre numărul de înmatriculare anti-PSD: „Urmările acestui război vor fi decontate de Poliția Română”

Marian Godină despre numărul de înmatriculare anti-PSD: „Urmările acestui război vor fi decontate de Poliția Română”

Polițistul internaut Marian Godină a reacționat la situația în care a fost pus șoferul cu mașina înmatriculată în Suedia, cu un număr care transmite un mesaj actualei guvernări din România. Șoferul a rămas și fără numere și fără permis, după ce a fost oprit în București de polițiștii de la rutieră. 

Răzvan Ștefănescu, posesorul mașinii înmatriculate în Suedia cu numărul de înmatriculare anti-PSD a declarat pentru G4Media.ro că polițiștii rutieri din București i-au ridicat plăcuțele de înmatriculare și i-au reținut permisul de conducere, în această dimineață, la ora 05:50, relatează Digi Fm. Șoferul a postat pe facebook-ul personal și un filmuleț cu polițistul în timp ce îi dă jos plăcuța din față.

”La ora 5.50 am fost oprit în trafic, pe Bulevardul 1 Decembrie, de un echipaj de Poliție. Eram în mașină cu copilul meu de 8 ani. Mi-au dat jos plăcuțele de înmatriculare și m-au condus la secția de la Udriște. Acolo mi-au reținut și permisul. Polițiștii mi-au spus că nu am voie să circul cu aceste plăcuțe în afara Suediei. Nu înțeleg de ce vineri plăcuțele erau valide, când m-a oprit poliția rutieră din Craiova, iar azi nu mai sunt valide”, a declarat Răzvan Ștefănescu.
placute psd

În urmă cu scurt timp, la situația creată de plăcuțele înmatriculate în Suedia a reacționat și Marian Godină.

„Dacă aș fi polițist de frontieră sau rutier și aș fi controlat celebra mașină în trafic, anterior întocmirii dosarului penal de către alți colegi, nu m-aș simți prea confortabil acum și m-aș aștepta la vreo citație. Pentru că ori colegii mei greșesc acum, ori eu am greșit când l-am lăsat pe șofer să plece. Cert e că, din păcate, urmările acestui "război" prostesc vor fi acum decontate de Poliția Rutieră”, spune Godină.
placute psd1

Reamintim că și Ambasada Suediei în România a transmis un mesaj pe aceeași rețea de socializare, cu privire la starea de legalitate a plăcuțelor buclucașe.

În acest weekend, câteva site-uri din presa românească au spus că plăcuţele de înmatriculare personalizate suedeze nu sunt permise în afara graniţelor Suediei. Aceste informaţii făceau referire la o maşină înmatriculată în Suedia, cu plăcuţe de maşină personalizate, care a fost în centrul atenţiei presei în ultimele săptămâni. Articolele s-au răspândit pe canalele social media şi prin intermediul unor site-uri de presă care nu au verificat corectitudinea informaţiei. Ulterior,  unele dintre site-uri şi-au şters sau modificat respectivele articole.

Ambasada Suediei în România vrea să clarifice faptul că plăcuţele de înmatriculare personalizate, emise de Agenţia suedeză de Transport, sunt valide pentru călătoriile în Uniunea Europeană. Numerele personalizate ar trebui să fie mereu însoţite de documentele oficiale atât ale plăcuţelor originale, cât şi ale celor personalizate”, a scris Ambasada Suediei, pe pagina oficială de facebook.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Dorin

Acum 3 ani

Ati trunchiat comunicatul Ambasadei Suediei si ati omis ceea ce este estential, faptul ca orice tara poate sa accepte sau nu numerele preferentiale ale altei tari. “După contactarea Agenției de Transport Suedeză (ATS), facem următoarele clarificări: Potrivit ATS, se poate circula cu plăcuțe de înmatriculare personalizate și în afara granițelor Suediei. Posesorii acestora trebuie să aibă la ei plăcuțele originale pentru a le schimba, în cazul în care țara în care circulă nu acceptă numerele personalizate. Autoritățile din statele în care se circulă cu plăcuțe personalizate decid ce fel de vehicule au dreptul să circule astfel pe teritoriul lor. Autoritățile suedeze nu pot influența această decizie.”
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

https://fu-regnr.transportstyrelsen.se/extweb/. Daca junele era destept avea si numerele de inmatriculare nepersonalizate(RDS059)le monta si pleca.Puteau spumega si Godina si Carmen Dan ca n-aveau ce-i face.Se pare ca un Audi n-aduce si IQ in portbagaj.Presupun ca e valabil si la BMW...
Raspunde

Wtf

Acum 3 ani

Domnu ‘ Dorin , in România se poate circula cu plăcute personalizate, iar dacă se accepta, se accepta toate , nu doar pe cele le accepta Dragnea și penalii din PSD !! Așa ca la fel de trunchiata e și prezentarea ta, tendențioasă chiar !! Sa nu uit: GURA PSD!!!
Raspunde

un sas

Acum 3 ani

Va dati seama cat de disperati sunt PSD-isti daca un asa lucru minor a ajuns sa agite societatea ...pana si ambasade...iar politia va deconta toate aceste abuzuri...Eu am vazut militieni plangand in genuinch la REVOLUTIE...s-ar putea ca istoria sa se repete....
Raspunde

ek

Acum 3 ani

Corect@ bravos@
Raspunde

raspopitul

Acum 3 ani

La copilul acela de opt ani îi priește limbajul obscen, de mârlan al lui ta-su? De cocălarul „suedez” m-am convins, l-am auzit râgâind la televizor niște onomatopee de gibon, care se doreau a fi cuvinte.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ek

Acum 3 ani

Esti nu numai raspopit dar si prost!
Raspunde

Wtf

Acum 3 ani

Singurul cuvânt obscen e PSD! Copilul trebuie sa știe numele celui mai mare dușman al romanului care muncește și plătește cinstit taxe și impozite PSD!! Îmi cer scuze ca am scris cu litere mari aceasta obscenitate.
Raspunde

Benny

Acum 3 ani

“La copilul”???? La PSD și postacii sunt sfertodocți .... Copilului ..... Va urez tradiționalul GURA PSD!!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

e bine sa stim legile

Acum 3 ani

ANEXA 2 Numãrul de înmatriculare al automobilelor şi remorcilor în circulaţie internationala 1. Numãrul de înmatriculare prevãzut la art. 35 şi 36 ale convenţiei trebuie sa fie compus fie din cifre, fie din cifre şi litere. Cifrele trebuie sa fie arabe, iar literele cu caractere latine majuscule. Totuşi, pot fi utilizate şi alte cifre sau caractere, dar numãrul de înmatriculare trebuie atunci sa fie repetat în cifre arabe şi în caractere latine majuscule. Citat din Conventia de la Viena pentru circulatia autovehiculelor. Omul care face obiectul articolului are DOAR litere...... Romania a aderat la Conventie in 1980
Raspunde

lol

Acum 3 ani

Cum a fost modificată Convenţia de la Viena: În 2014, Guvernul Belgiei a cerut amendarea Convenţiei, astfel încât numerele de înmatriculare să poată fi formate din cifre, litere, cifre şi litere. Practic, Belgia a vrut să adauge şi posibilitatea ca numerele de înmatriculare să poată fi formate exclusiv din litere, ceea ce până la acel moment era interzis. În aprilie 2016, secretariatul general al ONU emite o notificare în care arată că amendamentul depus de Belgia va intra în vigoare în 19 septembrie 2016, dat fiind că nu au existat obiecţii/cereri de respingere în perioada de 12 luni în care acestea puteau fi depuse. În acest moment, forma Convenţiei de la Viena care apare pe site-ul ONU cuprinde amendamentul acceptat în 2016. Cu alte cuvinte, legislaţia ONU la care Poliţia rutieră se raporta a devenit caducă. Ia uite! Cineva nu citeste si actualizarile pe legisaltie!!!
Raspunde

Benny

Acum 3 ani

E bine, dar tu nu le stii:)))
Raspunde

Leo

Acum 3 ani

Serios, dar cand suedezii i-au eliberat numarul de inmatriculare n-au stiut legile, postac psd-ist care dai lectii ???
Raspunde

roman dezorientat

Acum 3 ani

bravo institutiilor romane pentru promptitudine !!! dar pentru ce ? pentru un numar de inmatriculare strain ? bahhh din cauza asta nu merge tara bine ?? ALLLOOO !!! De ce institutiile romane nu se sesizeaza la fel de prompt pentru alte proiecte care ar putea aduce bine tarii acesteia ??? autostrada sibiu pitesti ? privatizarii obscure ?? taieri ilegale de paduri pentru straini ? ..... in ce directie vreti sa duceti aceasta tara ????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus