Miercuri,
01.02.2023
Parțial Noros
Acum
1°C

Un mentor răbdător. La despărțirea de prietenul nostru, prof. univ. dr. Paul Philippi

Un mentor răbdător. La despărțirea de prietenul nostru, prof. univ. dr. Paul Philippi

Prietenul nostru, teologul, istoricul și politicianul prof. univ. dr. Paul Philippi, de care ne despărțim în aceste zile, a fost cel care a făcut toate demersurile pentru înființarea unui Club Rotary la Sibiu după 1990. Clubul a fost înființat în 3 aprilie 1995, primul președinte fiind Paul Philippi.

Lui i se datorează organizarea clubului, stabilirea legăturilor cu exteriorul, adică înfrățirea cu cluburi Rotary puternice din alte țări precum Germania, Austria, Franța Elveția, SUA, în mod special cu Clubul Rotary Waldorf-Schwetzingen, al cărui membru a devenit în 1978, în timpul profesoratului său la Universitatea din Heidelberg. Acest fapt a dus la stabilirea unor programe comune cu finanțare majoritară din partea cluburilor partenere din străinătate. Atenția a fost îndreptată cu precădere spre domeniul social, medical și educațional. Domnul Philippi a pus umărul și la înființarea Universității Româno-Germane prin mijlocirea de donații în echipamente și cărți. De asemenea a mijlocit o generoasă donație de cărți către instituții din Republica Moldova, pentru a aminti doar câteva dintre acțiunile domniei sale. De la început și până ce a funcționat bine din punct de vedere organizatoric clubul nostru, meritul principal îi revine domnului profesor Philippi, prin exemplul său personal, ceea ce însemna rigurozitate, disciplină, muncă, bună colaborare din punct de vedere uman, exigență, perseverență. Aceste calități ale celui plecat între cele veșnice a condus la finalizarea cu brio a numeroase proiecte și totodată la coeziunea dintre membrii clubului. Pentru toți a fost un mentor răbdător, un exemplu, care nu putea fi dezamăgit, un prieten adevărat, care știa să critice constructiv, cu tâlc, apelând la capacitățile individuale ale fiecărui rotarian.

Cu recunoștință putem afirma că domnul profesor Philippi a fost conștiința vie și animatorul clubului nostru, drept pentru care va rămâne de-a pururea în memoria fiecărui membru rotarian.

Clubul Rotary Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Alzara 1918

Acum 4 ani

TS, cu adevărat Paul Philippi a fost o personalitate marcantă , cu o istorie personală reorezentativă pentru sec X X. Obs. : decedații - indiferent de rangul social / religie - nu beneficiază de apelativul “ domn “ . In alte părți / și vremuri / Rotarienii &Co. erau exemple de cultură .
Raspunde

laurentiu

Acum 4 ani

https://www.cotidianul.ro/paul-philippi-intre-waffen-ss-si-doctor-honoris-causa-federalist/ A ramas mereu nationalist si antiroman. Vezi opera. Vezi Kirke und Schule. Si el si sotia lui au fost nazisti notorii. Ea cu doctoratul la Berlin in 1938. El volumtar in Waffen SS. Poate sasii l-au citit pe Paul Milata. Ca un adevarat sadomasochist a participat la toate manifestarile despre Holocaust si Securitate. Acum cateva luni s-au publicat info. complete despre statutul de informator al securitatii. Nu si-a facut mea culpa. De morti, numai de bine? La slujba comemorativa de azi, au fost mai tot sasii. Si detractorii si cateva victime.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus