Vineri,
14.08.2020
Partial Noros
Acum
22°C

Dăncilă a anunțat rectificarea bugetară. Promisiuni pentru administrațiile locale

02 August 2018 21:05

Dăncilă a anunțat rectificarea bugetară. Promisiuni pentru administrațiile locale

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi seară că rectificarea bugetară de la jumătatea acestui an este una pozitivă, după ce s-au realizat încasări suplimentare de 6 miliarde de lei la bugetul statului, după primele şapte luni. În plus, Produsul Intern Brut (PIB) din acest an este aşteptat să atingă valoarea de 945 miliarde de lei.

Administrațiilor locale li s-a promis prin această rectificare bugetară menținerea veniturilor avite în 2017. Pe de altă parte, Administraţia Prezidenţială, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe şi Serviciul pentru Protecţie şi Pază se numără printre instituţiile de la care au fost tăiate fonduri la rectificarea bugetară.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că bugetul de pensii a fost suplimentat cu peste 850 milioane de lei la prima rectificare bugetară din acest an, iar sănătatea, educaţia şi transporturile au primit mai mulţi bani. Ministerul de Interne primeşte în plus 366,1 milioane de lei, iar administraţiile locale peste 1,1 miliarde lei, anunță News.ro.

Bugete reduse vor avea şi nouă ministere. “Astfel de reduceri au avut loc acolo unde am constatat un grad scăzut de utilizare a sumelor pe care respectivele ministere su instituţii le aveau la dispoziţie”, a anunţat Viorica Dăncilă. Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Mediului, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Turismului, Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Tineretului şi Sporturilor şi Ministerul Cercetării şi Inovării se numără printre cele care au o rectificare bugetară negativă.

 

Prezentarea rectificării bugetare poate fi văzută aici:

Rectificare

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

A

Acum 2 ani

Stati linistiti ca banii nu-s pt. investitii. Sunt pt. asiguratea salariilor functionariilor marite nejustificat ....., asa din pix. Atat! Noi platim, ei sa fac a muncii pe lefuri adevatate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus