Vineri,
19.08.2022
Cer Senin
Acum
19°C

DPC s-a vândut. Cumpărătorul este firma sibiană Premium

DPC s-a vândut. Cumpărătorul este firma sibiană Premium

Compania sibiană Premium a cumpărat zilele trecute cele mai valoroase proprietăți ale fostei firme de construcții a Sibiului, DPC.

Prețul se ridică la peste 2,3 milioane de euro și reprezintă cea mai mare tranzacție imobiliară a anului în Sibiu.

La trei ani după ce orașul Sibiu a încheiat la termen (după 15 ani) contractul de administrare a străzilor și la aproape doi ani de la intrarea în insolvență, cea mai mare parte din patrimoniul societății Drumuri și Prestări Construcții a fost vândut. Cu datorii totale de 25 de milioane de lei la finele anului trecut, cu pierderi de 3,3 milioane de lei în 2016, DPC s-a „supus“ voinței creditorilor, care au cerut lichidarea bunurilor pentru stingerea creanțelor.

Licitația a fost organizată de casa de insolvență Transilvania Cluj și firma sibiană Premium a ”luptat” pentru terenul de pe strada Autogării nr. 5 - 7 cu un dezvoltator imobiliar din București.

,,Terenul a fost achiziționat la licitație publică competitivă cu strigare la care a mai participat un dezvoltator imobiliar din București. Licitația a fost organizată de administratorul judiciar Casa de insolvență Transilvania Cluj. Prețul de adjudecare este cu 540.000 euro mai mare decât prețul de strigare. Pasul de licitație a fost de 90.000 euro reprezentând 5% din suma de pornire. Prețul îl puteți calcula dvs. După obținerea PUZ-ului urmează să lansăm derularea unui proiect Premium pentru dezvoltarea de structuri cu funcțiuni mixte de rezidențial, comercial și birouri care vor aduce un plus de valoare comunității sibiene" a declarat Ioan Alin Tatu administratorul societății.
dpc

Premium este deținută de familia Tatu din anul 1993, în acest an împlinește 25 de ani de când a fost fondată. În anul 2017 a avut o cifră de afaceri de 7 milioane euro.

Activitatea de început a fost distribuția de produse alimentare de bază și în principal a zaharului. În prezent operează cel mai mare magazin românesc tip hard discount din Sibiu situat pe strada Frigoriferului nr 5.

Din grupul de firme Premium mai face parte  Hotel - Restaurant  Fântânița Haiducului dar și cel mai mare hostel din România, Hostel B13, aflat pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

De partea cealaltă, înființată în 1998, în urma desființării fostei Regii de gospodărie comunală şi locativă Sibiu, societatea comercială Drumuri și Prestări Construcții SA are drept unic acționar Consiliul Local Sibiu. Din 1999, societății i-a fost încredințat de către consilierii locali din acea vreme contractul de concesiune a lucrărilor de întreținere și reparații a străzilor din Sibiu pe o perioadă de 15 ani.

Cu alocări substanțiale an de an (de exemplu, pentru jumătate din anul 2014 au fost încredințate DPC-ului lucrări de 32 de milioane de lei), societatea a funcționat fără probleme. Până la momentul iunie 2014, când amintitul contract pentru întreținerea străzilor municipiului Sibiu s-a încheiat la termen. În februarie 2015, DPC-ul își cerea insolvența, pe care Tribunalul Sibiu a aprobat-o o lună mai târziu, pe 12 martie.

Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2016/08/07/cine-bagat-dpc-ul-insolventa-si-ilie-gradinar-e-printre-ei/

 

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

anticomuist

Acum 4 ani

si uite asa s a spalat iohanelu pe manute! toate mizeriile sunt sub cheie, ma astept la un incendiu in fosta arhiva dpc
Raspunde

Scirbitdetot

Acum 3 ani

Ha-ha! Au avut spargere. Stii ce s-a furat? Acte. Pai cum sj-au construit vile, hoteluri si gradinite toti foștii directori?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus