Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
10°C

Trei zile de muzică, la Classics for Pleasure – 100 de ani de excelență

Trei zile de muzică, la Classics for Pleasure – 100 de ani de excelență

Peste 300 de artiști vor aduce magia muzicii clasice în centrul istoric al orașului Sibiu, în perioada 10 – 12 august, în cadrul festivalului Classics for Pleasure. Evenimentul va reuni unii dintre cei mai buni artiști români și va fi dedicat Centenarului.

Deschiderea Festivalului Classics for Pleasure – 100 de ani de excelență va avea loc vineri, 10 august, cu concertul Proms of Delight - un concert ce reunește unele dintre cele mai cunoscute și iubite piese din istoria muzicală a lumii.  Ziua de sâmbătă va aduce două concerte: muzică barocă în Biserica Ursulinelor și o combinație deosebită între rock și clasic în Piața Mare iar închiderea se va face duminică cu concertul Clasic & Magnific.

Unii dintre cei mai buni artiști din România vor urca pe scenă în cadrul festivalului iar Felicia Filip, Petre Sbârcea, Camerata Regală, Marius Budoiu și Luiza Fatyol sunt doar câteva exemple în acest sens.

A VIII-a ediție a festivalului este intitulată 100 de ani de excelență și este dedicată Centenarului și realizărilor cu care Sibiul se poate mândri la nivel internațional. Concret, este vorba despre excelență în domeniul cultural, Sibiul fiind recunoscut la nivel internațional pentru activitatea sa culturală bogată, în domeniul gastronomic, prin titlul de Regiune Europeană a Gastronomiei pe care îl va purta în 2019 și în domeniul turistic, fapt atestat de cele 3 stele Michelin.

Pe lângă programul muzical care garantează o experienţă de neuitat pentru toţi iubitorii de frumos, festivalul propune și circuite turistice și interviuri inedite.

Accesul la evenimente este gratuit.

În cazul în care va ploua, spectacolele vor fi mutate în interior – toate detaliile vor fi oferite pe www.classicsforpleasure.ro.

 

Programul festivalului:

10 AUGUST 2018

Proms of Delight, Piața Mare, ora 20.00

Dirijor: Adrian Petrescu, Soliști: Luiza Fatyol și Marius Budoiu, Orchestra: Filarmonica de Stat ‘Transilvania’ din Cluj-Napoca

11 AUGUST 2018

Delectare barocă, Biserica Ursulinelor, ora 16.00

Camerata Regală

Rock & Play, Piața Mare, ora 20.00

Dirijor: Alexandru Ilie,  Solist: Adrian Petrescu, Orchestra: Philarmonia Elite

12 AUGUST 2018

Clasic & Magnific, Piața Mare, ora 20.00

Dirijor: Petre Sbârcea, Soliști: Felicia Filip și Diana Maria Petrache, Orchestra: Orchestra Filarmonicii din Sibiu

 

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO si cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus