Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Iohannis amenințat cu acuzația de înaltă trădare. ”Băsescu nu a putut să fie așa de abuziv precum Klaus Iohannis”

Iohannis amenințat cu acuzația de înaltă trădare. ”Băsescu nu a putut să fie așa de abuziv precum Klaus Iohannis”

Social-democrații pregătesc un document prin care președintele Klaus Iohannis urmează să fie acuzat de mai multe infracțiuni, printre care și cea de înaltă trădare. Potrivit unui document prezentat în presa centrală, Klaus Iohannis urmează să fie acuzat de majoritatea PSD-ALDE di Parlamentul României de înaltă trădare. Prezent într-o emisiune la postul de televiziune Antena 3, deputatul PSD Eugen Nicolicea, juristul principal al social-democraților, a explicat ce șanse sunt ca acest document să ducă la o punere sub acuzare a șefului statului. "Documentul este o inventariere și o radiografie corectă a faptelor președintelui, dar mai sunt și altele de adăugat aici. Băsescu nu a putut să fie așa de abuziv precum Klaus Iohannis. (...) Faptele pe care le-a făcut constituie foarte multe infracțiuni. După cum știți, președintele are imunitate - cât este în funcție, astfel că domnul Iohannis, când i se va termina mandatul, va fi supus... Toate aceste motive, chiar dacă sunt infracțiuni, nu pot să fie acționate acum, cu excepția înaltei trădări", a declarat Eugen Nicolicea.

De ce este acuzat Klaus Iohannis:

  • "Infractiunile pentru care se face Propunerea de punere sub acuzare a Presedintelui Klaus Werner Iohannis este art. 398 C. penal cu trimitere la art. 397 alin. 2) C. penal, in toate formele de savarsire - autorat, instigare si complicitate, precum si actele pregatitoare, dupa cum urmeaza: 1) sub forma actelor pregatitoare, acele actiuni sau inactiuni care, prin semnificatia lor, preced si fac posibile actiunile prevazute la art. 397 alin. 2 C. penal, actele pregatitoare reprezentand consumarea infractiunii;
  • sub forma autoratului, prin participarea la demonstratii de strada neautorizate, de revolta impotriva institutiilor care exercita puterea de stat, in scopul schimbarii ordinii constitutionale si al ingreunarii si impiedicarii exercitarii puterii de stat, fiind pusa in pericol securitatea nationala; o a doua fapta savarsita sub forma autoratului: ingreunarea si impiedicarea exercitarii puterii de stat de catre Curtea Constitutionala, ale carei decizii sunt obligatorii si de imediata aplicare;
  • sub forma instigarii, prin mesaje agresive, standardizate si sistematice de incitare publica si chemare la revolta pentru schimbarea ordinii constitutionale si impotriva institutiilor care exercita puterea de stat, difuzate in mod deliberat in intreaga medie scrisa si vizuala, spatiu virtual, de la tribuna Administratiei Prezidentiale, a Parlamentului, a altor autoritati publice sau cu orice ocazie publica, pe durata intregului mandat, in scopul vadit de a crea un impact public exorbitant si a tulbura echilibrul social si statal; 4) sub forma complicitatii, prin ajutorul si protectia acordate grupurilor care destabilizeaza ordinea sociala si ordinea de stat, refuzand indeplinirea rolului obligatoriu de mediator, prescris restrictiv de art. 80 alin. 2 din Constitutia Romaniei", se arată în document.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un roman adevarat

Acum 3 ani

PSD hai cu suspendarea ! Politrucul, asa cum ii place sa-si spuna, a incalcat, de nenumarate ori, legile acestei tari ! Politricul nu a facut nimic ptr Romania, doar instiga la violenta, agresivitate si ura. #PSDHAICUSUSPENDAREA
Raspunde

lol

Acum 3 ani

Acesta este juristul lor principal? Cu dreptul facut la fara frecventa?
Raspunde

kokos

Acum 3 ani

Ciuma rosie e disperata sa-l suspende pe presedinte , singurul care se mai opune legilor de r***t pe care si le fac singuri pentru ei.Auzi la ei , "participarea la demonstratii neautorizate care pun un pericol securitatea nationala si pentru schimbarea ordinii constitutionale".Pe bune??? .Toata argumentatia lor e asa trasa de par incat nu convinge pe nimeni in afara de ei si de electoratul lor.
Raspunde

ionc

Acum 3 ani

Pt.. ramin adevarat ala a facut mai mult pentru tara fata de ceilalti doar de unu singuri desiguri nu are sanse o rindunica singura nu poate as aduca primavara asa si johanis nu poate de unu singur sa faca prea mult. in locul lui miasi pune nume de romin si asi trece cu religia la ortodocci..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus