Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
2°C

A scăzut numărul incendiilor din pădurile Romsilva

A scăzut numărul incendiilor din pădurile Romsilva

Numărul incendiilor înregistrate în pădurile de stat administrate de Romsilva a scăzut puternic în primul semestru al anului, în comparație cu perioada similară a anului trecut, anunță Romsilva într-un comunicat de presă. În primele șase luni s-au produs 28 de incendii de pădure, în timp ce anul trecut, în același interval de timp, s-au înregistrat 199 de incendii în pădurile proprietatea publică a statului, administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. În urma acestor incendii au fost afectate 84,2 hectare de pădure, din care 57,4 hectare la nivelul litierei și 26,7 hectare în suprafețe de pădure regenerate natural sau artificial. Incendiile au distrus 146.550 de puieți forestieri plantați în campaniile anterioare de împăduriri, valoarea pagubelor fiind de 233.537 de lei.

Din acestea, cele mai multe incendii, câte patru, s-au produs în pădurile de stat din județele Bacău și Caraș – Severin, în timp ce pagubele cele mai însemnate au fost produse în urma celor două incendii produse pe raza Direcției Silvice Maramureș, unde au fost distruși 111.350 de puieți forestieri plantați anterior.

Cele mai multe incendii, 22, s-au produs în luna aprilie, când condițiile climatice au favorizat producerea incendiilor de pădure. ”Personalul silvic a acționat, alături de pompierii militari, pentru izolarea și stingerea incendiilor de pădure. Angajații Romsilva monitorizează permanent pădurile administrate, prevenind izbucnirea incendiilor prin patrule în zonele cu vulnerabilitate și prin amplasarea de panouri avertizoare la limita pădurilor și de-a lungul traseelor turistice”, se mai arată în comunicat.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva recomandă turiștilor care își petrec timpul liber în apropierea pădurilor sau care fac drumeții prin zone împădurite să facă focul doar în zonele special amenajate și, la plecare, să se asigure de stingerea completă a acestuia.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

HOP

Acum 3 ani

tot inainte taiati TOT,si numai arde nimic !simplu !
Raspunde

uoltenia

Acum 3 ani

Pai daca au fost taiate...ce sa mai arda?:))
Raspunde

jonyjon

Acum 3 ani

Unde sa mai fie incendii de padure, daca nu mai e padure?
Raspunde

la cata ploaie a fost vara asta

Acum 3 ani

si tot am avut incendii. Suntem tari.
Raspunde

hmmm

Acum 3 ani

Pai paduri nu mai sunt si pana acum o saptamana a tot plouat. Cum sa mai fie si incendii?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus