Vineri,
07.08.2020
Partial Noros
Acum
21°C

Dragnea, pesta și porcii. ”Unii protejați ai PSD fac afaceri pe bază de informații privilegiate”

07 August 2018 16:01

Dragnea, pesta și porcii. ”Unii protejați ai PSD fac afaceri pe bază de informații privilegiate”

Presa centrală a scris astăzi că ferma de porci Romcip Salcia, deținută de fiul președintelui PSD, Liviu Dragnea a scăpat de porci înaintea instalării focarului de pestă porcină, acesta fiind suspectat de valorificarea unor informații confidențiale transmise de la Guvern.

Societatea Romcip Salcia avea în iulie 201713.585 de porci, din datele oficiale ale ANSVSA, publicate de ziarul Libertatea. Pe 31 iulie 2017 în România este anunţat, la Satu-Mare, primul focar de pestă africană, boală mortală pentru suine. ” Epidemia izbucneşte brutal în sudul ţării la începutul lui iunie 2018. Guvernul ştia că va veni. Ferma din Teleorman s-a descurcat mult mai bine. Nu a mai cumpărat porci, ci a vândut, a tăiat şi a procesat ce avea deja în propria fermă, ca şi cum Valentin Dragnea ştia ce vine. Astăzi, când molima se întinde spre Teleorman, la Salcia au rămas sub 3.000 de porci”, scrie ziarul.

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan suspectează liderul PSD că face afaceri pe bază de informații privilegiate. ”Există multe semnale că unii protejați ai PSD fac afaceri pe bază de informații privilegiate. Cum se face că zeci de mii de fermieri nu au fost informați de pesta porcină africană iar unii dintre ei au pierdut aproape toate animalele din fermă?

E foarte cunoscut exemplul unui fermier de la Tulcea care a sacrificat peste 40000 de porci din cauza pestei porcine africane. A avut noroc fiul domului Dragnea sau a fost unul dintre privilegiații care au fost informați de ministrul Daea că pesta porcină africană va face ravagii?

Consideră Liviu Dragnea sau cineva din PSD necesară o Comisie de anchetă? Îndrăznește cineva din PSD să propună? Sau PSD a ajuns un simplu instrument al intereselor personale ale lui Liviu Dragnea?”, întreabă liderul PNL.

Vicepreşedintele PMP, Cătălin Cristache, a solicitat, legat de acest subiect. înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară pentru a analiza modul în care autorităţile au gestionat epidemia de pestă porcină. El susține că  "s-a acţionat selectiv" în cadrul campaniei de incinerare a animalelor, Valentin Dragnea fiind avantajat.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

bula

Acum 2 ani

Eu nu cred ca fiul lui draknea stia de pesta porcina de la guvern, eu cred ca a avut asa, o viziune de a scapat de ferma de porci inainte de dezastru...drak.ea e cinstit pana in strafundul sufletului!
Raspunde

tanti marioara

Acum 1 an

Asta de cand lumea! va amintiti cand a scazut euro sun 3,60 lei? Oare de ce? nu cumva a fost scazut artificial ca sa profite clientela politica/
Raspunde

tanti marioara

Acum 1 an

Cred ca totusi n-a scazut sub 3,60, ci numai sub 3,80... dar oricum a fost scazut in mod artificial ca sa profite clientela politica...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus