În acest sfârșit de săptămână la Sibiu vor avea loc două evenimente dedicate programului Regiune Gastronomică Europeană.
Primul eveniment a fost denumit Angus Steak Mega Show și reprezintă o premieră în Muzeul Astra.
”Vizitatorii sunt așteptați să deguste carnea de vită Premium Angus cu ocazia organizării celui mai mare taur la proțap din țară, un taur de 1700 kg. Carnea de vită Angus va fi gătită în cadrul unui show culinar live pus la cale cu măiestrie de organizatori și susținut de chef Radu Zărnescu. Publicul va avea parte de o experiență culinară unică cu ocazia acestui eveniment ce promovează consumul produselor de calitate, locale, naturale. Cei interesați pot afla toate detaliile despre acest eveniment de pe pagina de Facebook a producătorilor, Karpaten Premium Angus”, anunță organizatorii evenimentului.Taurul este adus din ferma Karpaten Meat Group, ferma sibiană care acum 10 ani a dat startul acestui tip de afacere în România și a investit constant în dezvoltarea unei genetici superioare a animalelor, abordând un mod de creștere extensiv, pe pășunile din Valea Hârtibaciului și devenind astfel, cea mai mare fermă de reproducție a bovinelor Aberdeen Angus, din Europa.
”Carnea Angus este celebră la nivel mondial pentru calitatea și gustul său, fiind prezentă pe meniul oricărui amator de carne de vită. Premium Angus din Transilvania este produsă din bovine cu o genetică de top, crescute în mod natural, în sistem extensiv, pe pășunile românești, din ferma Karpaten Meat GROUP”, mai spun organizatorii.
Tot carnea de vită Premium Angus va putea fi degustată și la a doua ediție a evenimentului ”Hai la masă! Rețete demult uitate, rețete redescoperite!”, din Piața Mică, pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică. un proiect realizat de Asociația e-Xplorator în parteneriat cu “Universitatea Lucian Blaga” din Sibiu, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală. Organizatorii vin în întâmpinarea participanților cu un eveniment menit să aducă în prim plan cultura gastronomică locală și bogăția culinară a zonei.
Punctul forte îl constituie preparatele tradiționale demult uitate din zona Sibiului care au la baza ingrediente puse la dispoziție de producători locali apreciați. În cele două zile de festival, mâncărurile tradiționale românești vor fi preparate de cei de la care au fost culese, iar sâmbătă între orele 18-20 vor fi reinterpretate de 4 bucătari iscusiți de la cele mai renumite restaurante din Sibiu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Benjamin Steakhouse , universitatea lucian blaga , Valea Hartibaciului , restaurant sibiu , Muzeul Astra , Piața Mică , Agenda Culturală , Latin Recording Academy , mancare sibiu , Primăria Municipiului Sibiu , Regiune Gastronomică Europeană , Karpaten Premium Angus , Angus Mcdonald , Aberdeen Angus , sibiu regiune gastronomica eur , Pentru Sibiu , Radu Zarnescu , stiri sibiu , Karpaten Meat , Carnea Angus , protap , Angus Steak Mega Show , Karpaten Meat Group
Vizualizari: 4816
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Cetățean
Acum 2 ore
Micu
Acum 3 ore
Barosanu
Acum 3 ore
Kukuruku
Acum 3 ore
O. Goga