Joi,
09.02.2023
Parțial Noros
Acum
-9°C

Friptură de 1,7 tone la Sibiu. Taur la proțap în Muzeul Astra

Friptură de 1,7 tone la Sibiu. Taur la proțap în Muzeul Astra

În acest sfârșit de săptămână la Sibiu vor avea loc două evenimente dedicate programului Regiune Gastronomică Europeană.

Primul eveniment a fost denumit  Angus Steak Mega Show și reprezintă o premieră în Muzeul Astra.

”Vizitatorii sunt așteptați să deguste carnea de vită Premium Angus cu ocazia organizării celui mai mare taur la proțap din țară, un taur de 1700 kg. Carnea de vită Angus va fi gătită în cadrul unui show culinar live pus la cale cu măiestrie de organizatori și susținut de chef Radu Zărnescu. Publicul va avea parte de o experiență culinară unică cu ocazia acestui eveniment ce promovează consumul produselor de calitate, locale, naturale. Cei interesați pot afla toate detaliile despre acest eveniment de pe pagina de Facebook a producătorilor, Karpaten Premium Angus”, anunță organizatorii evenimentului.
Taurul este adus din ferma Karpaten Meat Group, ferma sibiană care acum 10 ani a dat startul acestui tip de afacere în România și a investit constant în dezvoltarea unei genetici superioare a animalelor, abordând un mod de creștere extensiv, pe pășunile din Valea Hârtibaciului și devenind astfel, cea mai mare fermă de reproducție a bovinelor Aberdeen Angus, din Europa.
”Carnea Angus este celebră la nivel mondial pentru calitatea și gustul său, fiind prezentă pe meniul oricărui amator de carne de vită. Premium Angus din Transilvania este produsă din bovine cu o genetică de top, crescute în mod natural, în sistem extensiv, pe pășunile românești, din ferma Karpaten Meat GROUP”, mai spun organizatorii.
FINAL_afis karpatenmeat mic

Tot carnea de vită Premium Angus va putea fi degustată și la a doua ediție a evenimentului ”Hai la masă! Rețete demult uitate, rețete redescoperite!”, din Piața Mică, pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică. un proiect realizat de Asociația e-Xplorator în parteneriat cu “Universitatea Lucian Blaga” din Sibiu, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală. Organizatorii vin în întâmpinarea participanților cu un eveniment menit să aducă în prim plan cultura gastronomică locală și bogăția culinară a zonei.

Punctul forte îl constituie preparatele tradiționale demult uitate din zona Sibiului care au la baza ingrediente puse la dispoziție de producători locali apreciați. În cele două zile de festival, mâncărurile tradiționale românești vor fi preparate de cei de la care au fost culese, iar sâmbătă între orele 18-20 vor fi reinterpretate de 4 bucătari iscusiți de la cele mai renumite restaurante din Sibiu.

Sursa foto principala

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

fecioara

Acum 4 ani

fudulile,le vreau eu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus