Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
14°C

Cazul bărbatului mușcat de gât și cu ochii scoși de la Tălmaciu: va reveni acolo unde a fost agresat

Cazul bărbatului mușcat de gât și cu ochii scoși de la Tălmaciu: va reveni acolo unde a fost agresat

Bărbatul care a rămas fără ochi după ce a fost atacat de un tânăr cu probleme psihice pe 31 iulie la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neurologică Tălmaciu se află în terapie intensivă şi ar putea fi externat în curând tot la aceeaşi instituţie. De cealaltă parte, în privinţa agresorului încă nu s-a luat o decizie definitivă.

Cazul șocant a devenit cunoscut pe 31 iulie și despre care am relatat în articolul Caz extrem la Sibiu: Bărbat cu ambii ochi scoși. Cum s-a petrecut incidentul. Ambulanţa a preluat pacientul în stare de soc, cu brahicardie şi l-a transportat la Spitalul Judeţean Sibiu.

În prezent, pacientul atacat, în vârstă de 32 de ani, se mai află în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Conform purtătorului de cuvânt al instituţiei, Decebal Todăriţă, acesta urma să fie supus unui control de specialitate pentru a se vedea dacă aflarea acestuia la internare mai este argumentată.

„În urma agresiunii suferite, bărbatul şi-a pierdut definitiv ambii globi oculari. I s-a efectuat şi un examen CT cranian, nu prezintă alte plăgi şi din punct de vedere biologic este stabil. În momentul de faţă pacientul se află internat în cadrul Secţiei Clinice Anestezie Terapie Intensivă pentru tratament şi supraveghere de specialitate. Urmează un nou consult oftalmologic de specialitate pentru a se decide daca mai este sau nu nevoie de internare. Este posibil ca pacientul sa fie externat, cel mai probabil tot la centrul din Tălmaciu”, ne-a spus Todăriţă.

Pacientul se află de copil la recuperare în centrul din Talmaciu, iar potrivit administraţiei Centrului de reabilitare acesta avea un grad sever de handicap. La rândul său, agresorul are 21 de ani şi se afla la Centru de 3 ani. Se consideră că avea tulburări de severitate medie şi totuşi nu a putut fi oprit atunci când a atacat celălalt pacient. Potrivit directoarei Centrului, Bianca Bobeică, totul s-ar fi întâmplat într-o fracţiune de secundă, ambii fiind sub supraveghere.

„S-a întâmplat dimineaţa, în clădire. Erau supravegheaţi. Nu s-a putut interveni, a fost o fracţiune de secundă. Supraveghetorii nu au avut ce să-i facă. Centrul are curte proprie, merg la sălile de recuperare cei care doresc, că nu avem voie să-i obligăm. Iar ei sunt supravegheaţi în permanenţă, nu sunt singuri niciodată. Toată lumea face cercetări acum la noi: asistenţa socială, comisia de monitorizare, poliţia, parchetul”, a spus Bobeică. Pentru presa locală aceasta a declarat că administraţia are prea puţini îngrijitori care nu reuşesc să facă faţă fluxului de beneficiari – în total sunt 37 de infermieri la 130 de beneficiari.

Deşi a fost pornit un dosar penal, nu se cunosc mai multe detalii acum şi nici care va fi soarta agresorului. Potrivit procurorului Sanda Oprişan de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Avrig, o soluţie în acest caz se va dispune după efectuarea a două expertize: una medico-legală a persoanei vătămate şi una medico-legală psihiatrică.

Acesta se află în prezent la Spitalul de Psihiatrie „Gheorghe Preda” din Sibiu. Tânărul este izolat şi nu intră în contact cu alţi pacienţi. Îngrijitorii spun că acesta e liniştit acum, urmându-şi tratamentul. S-au luat măsuri de prudenţă maximă cu acesta, iar zilnic instituţia este vizitată de către reprezentanţii instituţiilor de drept.

„Pacientul se află la noi la tratament şi va rămâne aici până va decide instanţa ce urmează. Din câte cunoaştem, nu mai este primit înapoi la Tălmaciu, după tot ce a făcut. Au fost de la Criminalistică ieri, aşteptăm şi Procuratura”, ne-a spus o asistentă de gardă din spital.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus