Marţi,
07.02.2023
Ceata
Acum
-13°C

Se anunță mărirea pensiilor în ziua mitingului. ”Am mai văzut asta în 1989!”

Se anunță mărirea pensiilor în ziua mitingului. ”Am mai văzut asta în 1989!”

Proiectul de lege privind sistemul public de pensii va fi publicat în această seară, pe site-ul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, iar ministrul Lia-Olguța Vasilescu, va susține mâine, la ora 12, o declarație de presă în acest sens. Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, susține că o situație asemănătoare s-a produs în 1989, când la mitingul care a produs răsturnarea regimului comunist s-a încercat înduplecarea românilor cu o mărire a pensiilor. ”Liviu Dragnea a trimis-o pe doamna Olguța Vasilescu să anunțe Legea pensiilor acum, înaintea mitingului. Am mai văzut asta în 1989, când Ceaușescu a crezut că mărind pensiile va putea potoli setea de dreptate și libertate a românilor. La fel ca în 89, mitingul nu va fi influențat de astfel de mesaje, pentru că el reprezintă manifestarea revoltei față de Guvern a celor care au investit în România tot: tinerețea, speranța, munca, ideile, banii... Și au fost înșelați”, susține Raluca Turcan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul liberal speră ca amploarea și mesajul mitingului de vineri să conducă la demiterea Guvernului PSD – ALDE. ”Acest miting e răbufnirea celor care doresc să muncească, a celor care vor legi corecte, a celor care vor respect din partea instituțiilor statului și a reprezentanților lui. Nu au primit asta și au plecat. Vor pleca și alții dacă guvernanții nu vor înțelege că oamenii vor o țară, nu o pomană. Vor lideri, nu infractori. Vor respect, nu bătaie de joc. Vor un viitor senin într-o Românie curată pentru copiii lor. Mitingul diasporei și al oamenilor care vor o clasă politica eficientă și fără corupție mă face sa fiu optimistă. Sper ca mesajul și forța strigătului lor să fie atât de puternice, de usturătoare, încât să vedem a doua zi demisia celui mai penibil prim-ministru din istoria României. Demisia celor mai slugarnici și incompetenți miniștri pe care i-a avut România până acum”, a mai spus Turcan.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

lol

Acum 4 ani

Cu cat/? Atunci se mareau cu 200 de lei....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus