Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Premieră cinematografică la Teatrul Gong. Proiecție de gală alături de protagonist

Premieră cinematografică la Teatrul Gong. Proiecție de gală alături de protagonist

Documentarul „Licu, o poveste românească”, regizat de Ana Dumitrescu și recompensat cu marele premiu la Festivalul Dock Leipzig 2017, va avea o proiecție de gală sâmbătă, 25 august, de la ora 18:00, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu. Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, în prezența protagonistului Liviu Canțer.

Produs de compania Jules et Films, documentarul vorbește despre România ultimului secol văzută de un om pierdut în istorie. „Licu, o poveste românească” este o meditație despre propria condiție și efemeritate. Marginal evenimentelor mari, Licu este eroul propriei povești: un pensionar șarmant, cu darul vorbirii și cu o șăgălnicie caldă, neatinsă de cinismul timpului. Licu își țese povestea lui și a familiei sale de mult dispărute prin interstițiile narațiunii noastre naționale. Regizat, filmat și montat de Ana Dumitrescu, a cărei prezență e simțită în fiecare cadru din casa foarte familiară a lui Licu, documentarul este pe cât de intim pe atât de stilizat într-un alb-negru extrem de cinematografic, ce ridică banalitatea istoriei la rang de artă.

„Licu, o poveste românească” va avea șase proiecții la Sibiu, în paralel cu lansarea națională în cinematografe, în perioada 24 - 26 august 2018, de la orele 18:00 și 20:00, la sala de la parterul Teatrului „Gong”. Accesul publicului la oricare din proiecții se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului, de luni până vineri, între orele 10:00 – 17:00 sau prin rezervări la adresa [email protected] (vă rugăm să specificați numele, data și ora proiecției, precum și numărul de bilete). Costul unui bilet este de 10 lei, tarif unic. Biletele vor putea fi achiziționate începând de miercuri, 15 august.

Documentarul are o durată de 86 de minute și este recomandat tuturor categoriilor de vârstă (AG – audiență generală).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus