Joi,
29.09.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Târgul Creatorilor Populari începe astăzi, în Muzeul ASTRA

Târgul Creatorilor Populari începe astăzi, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organizează în perioada 15-19 august 2018 Târgul Creatorilor Populari din România, ediția a XXXV-a. La eveniment vor fi prezenți peste 250 de meșteri populari din toate zonele etnografice ale țării, dar și din Republica Moldova.

Cunoscut şi sub denumirea de ,,Târgul de Sfânta Maria”, Târgul Creatorilor Populari reuneşte încă din 1983 meşteri populari de diferite etnii şi din diverse zone etnografice ale ţării.

„Și în acest an, evenimentul va sta sub semnul interactivității și asta pentru că ne dorim să încurajăm o simbioză între minunile pe care le crează meșterii populari, pe de o parte, și vizitatorii Muzeului. Meșterii populari se vor răspândi prin Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, unde vor susține ateliere interactive. Practic, <<fenomenul ASTRA>> devine locul unde cei care vin în vizită fac cunoștință cu produsele și poveștile autentice făurite în inima satului românesc. Vorbim despre oale, străchini, icoane, țesături, ii, cămăși populare, pălării, mobilier pictat și alte valori. Acest capitol al menținerii  meșteșugurilor tradiționale în prim plan este unul dintre obiectivele pe care ni le propunem an de an”, a declarat Ciprian Ştefan, managerul general al Muzeului ASTRA.
11 membre ale șezătorii online Semne Cusute, coordonate de doamna arhitect Ioana Corduneanu, vor susține pe toată durata târgului ateliere demonstrative de tors, țesut, croit, cusut sau brodat ii și cămăși tradiționale la Gospodăria din Râșculița. De asemenea, începând de joi, 16 august, până duminică, 19 august, la Muzeul ASTRA vor avea loc workshopuri de dansuri populare organizate de Ansamblul Tudoritele din raionul Ungheni, Rep Moldova. În program mai sunt ateliere de teatru intearctiv, workshopuri de dansuri săsești și spectacole de dansuri populare și de muzică populară la Târgul de țară în Muzeul în aer liber.

Programul evenimentului: 

Meșteri populari & creatiile lor & ateliere interactive

15, 16, 17, 18 (miercuri, joi, vineri, sâmbătă)– între 10 și 19

19 (duminică) – între 10 și 17

Miercuri

15 august 2018, ora 10:00

Concert de pricesne-Biserica din Bezded

Solisti:Victoria Meitescu,Camen Daniela Popa,Ionica Oltean.

Joi

16 august 2018 ,ora 11:00 –Workshop dansuri traditionale sasesti-Forumul German

Vineri

17 august 2018,ora 14:00- Workshop dansuri traditionale sasesti-Forumul German

Vineri

17 august 2018,ora 17:30 - Spectacol Targul de Tara

Ansamblul Folcloric de Dansuri Populare “Purtata Avrigului”, Codruta Rodean-solist, Razvan Nastasescu-solist

Sambata

18 august 2018 ,ora 16:00, Muzeul în aer liber, Târgul de țară

Spectacol

Tudor Floarea –copilul patriot, Grupul Doruri Sibiene, Victoria Meitescu-solist, Ionela Stani-solist, Iulia Banciu-solist, Aurel Gita-solist

Duminica

19 august 2018 ,ora 14:00, recital Calin Han, Muzeul în aer liber, Hanu cu Braga

PROGRAM Invitati Târgul Creatorilor Populari

Sambata 18 august & duminica, 19 august, Muzeul în aer liber, gospodaria din Oboga, județul Olt de la ora 11,  Teatru interactiv – tema: mesterul olar, participă actorii de la Teatrul Mic din Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus