Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Anul Centenarului. 250 de meșteri din toată țara vin în Muzeul din Dumbravă

Anul Centenarului. 250 de meșteri din toată țara vin în Muzeul din Dumbravă

Cunoscut şi sub denumirea de “Târgul de Sfânta Maria”, Târgul Creatorilor Populari reuneşte la Sibiu încă din 1983 meşteri populari de diferite etnii şi din diverse zone etnografice ale ţării. De sâmbătă, în Muzeul din Dumbravă - animat cu diverse ipostaze ale țăranului român de acum 100 de ani - își vor expune meșteșugul 250 de “muzee vii“ din țară și din Republica Moldova.

Târgul Creatorilor Populari are loc sâmbătă și duminică, în Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului. Aici vor fi amenajate ateliere de confecționat porturi populare, de fierărit, țesut, cioplit sau confecționat jucării, spre exemplu. În paralel, în alte gospodării din Muzeu sunt programate spectacole. Cum anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, Târgul vechi de 35 de ani include și evenimente care să amintească de vremurile unioniste. “În acest weekend la Muzeul ASTRA vor mai avea loc animații cu diverse ipostaze ale țăranului român din perioada Primului Război Mondial până la Marea Unire. Țăranul român de la Război la Unire este o inițiativă derulată prin Programul Centenar, finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Departamentul Identitate Națională - România Centenară. În cadrul animațiilor culturale din program, vor fi ilustrate sarcini din gospodărie pe care le rezolvau bărbații aflați în permisie. Țăranul român de la Război la Unire va aduce doinele si cântecele de cătănie ale Mariei Casandra Hausi într-un recital extraordinar la Muzeul ASTRA, sâmbătă, 18 august 2019, începând cu ora 17, în poiana din fața Bisericii din Dretea“, anunță reprezentanții Muzeului Astra.

PROGRAM TCP SAMBATA copy

PROGRAM TCP DUMINICA copy

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus