Duminică,
27.11.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

Sibiu sau Sighișoara? Care este recomandarea ghidului The Culture Trip

Sibiu sau Sighișoara? Care este recomandarea ghidului The Culture Trip

The Culture Trip este un ghid online specializat în promovarea culturilor globale. În unul dintre articolele sale despre România s-a aventurat să facă o comparaţie între Sibiu şi Sighişoara pentru a alege destinaţia perfectă.

Cele două destinaţii - Sibiu și Sighișoara - au de oferit lucruri diferite atunci când e vorba de obiectivele care merită a fi vizitate, bucătărie sau viaţa de noapte, în virtutea faptului că sunt considerate două dintre atracțiile României.

„Dacă romanticii vor alege în mod sigur Sibiul, atunci Sighişoara este locul perfect pentru iubitorii de istorie”, crede autorul articolului, amintind despre faptul că Forbes a plasat Sibiul în clasamentul celor mai romantice oraşe din Europa.

Lucururi de văzut

Sibiul are nevoie de câteva zile pentru a fi descoperit, iar acestea vor fi unele care îi va încânta pe iubitorii de cultură. Primul muzeu din Transilvania, Muzeul Brukenthal, fondat în anul 1790 de baronul Samuel von Brukenthal, și-a deschis colecțiile de artă pentru public în anul 1817. Sibiu este, de asemenea, orașul în care a fost deschisă prima farmacie, în anul 1494, iar aici există un muzeu dedicat farmaciei. „De asemenea, să nu uităm de al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din lume, ASTRA, în care poți face cunoștință cu tradițiile românești”, menționează The Culture Trip.

Evenimente

Sighişoara poate că atrage prin cunoscutul Festival Medieval, însă Sibiul are propriile evenimente care îl face atrăgător. De fapt, de la film la teatru şi festivalurile de muzică, Sibiul le are pe toate. „Evenimentele artistice ale oraşului fac din el o adevărată scenă care îi scoate pe oameni afară din case, iar pe turişti îi invită să cunoscă mai bine minţile creative ale acestuia”. La Sighişoara însă mai există şi un festival dedicat iubitorilor de filme horror - Festivalul Internaţional Vampire Film, dar și concertele Academiei Sighișoara.

Bucătăria

Când vine vorba de bucătăria românească, în ambele oraşe pot fi găsite restaurante cu mâncare gustoasă. De la savuroasa ciorbă de fasole în pâine până la delicioasele sarmale, papanaşi - acestea nu lipsesc din meniul unui local cu bucate tradiţionale. Şi, cel mai important, sunt o mulţime atât în Sighişoara, cât şi în Sibiu.

Cu toate acestea, dacă eşti în căutarea unor mâncăruri mult mai variate, Sibiul este în faţă, scrie The Culture Trip. De la bucătăria românească la cea germană sau italiană sau portugheză, restaurantele din Sibiu oferă prânzuri şi cine fantastice. Mai mult decât atât, în luna septembrie, Sibiul va găzdui Festivalul Gastronomic din Transilvania timp de 10 zile.

Viaţa de noapte

Dacă eşti o persoană căreia îi place să se distreze, s-ar putea să alegi Sighişoara. „Cu o serie de baruri şi cluburi de noapte, poţi cu siguranţă găsi un loc unde să ieşi şi să te distrezi până la răsăritul soarelui. Acest lucru nu înseamnă că nu poţi face la fel şi în Sibiu, doar că oraşul nu este recunoscut neapărat pentru acest lucru, localnicii preferând pub-urile vintage unde pot bea şi purta discuţii toată seara”.

Verdictul

The Culture Trip: „Cu siguranţă, cele două oraşe din România merită să fie vizitate - Sibiul şi Sighişoara fiind destinaţii fascinante. Cu toate acestea, Sighişoara este mai bună dacă ai la dispoziţie câteva ore libere. Atracţia turistică principală este Cetatea Medievală, care poate fi descoperită în 2-3 ore şi de obicei sunt mai puţine lucruri de văzut decât în Sibiu. Dacă viaţa de noapte este mai dinamică în Sighişoara, atunci în timpul zilei te poţi plictisi dacă nu te afli acolo în timpul Festivalului Medieval, când cetatea revine la viaţă şi te teleportează în trecut. Pentru o escapadă de weekend sau o evadare romantică, Sibiul este cea mai bună opţiune. Pentru a descoperi întregul oraş vei avea nevoie de 2-3 zile. Cu atât de multe muzee, galerii de artă, restaurante şi lucruri de făcut, vei profita din plin de şederea ta în Sibiu, cucerit fiind de farmecul său. În final, alegerea destinaţiei depinde de ceea ce-ţi doreşti şi de ceea ce cauţi în timpul vacanţei”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus