Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Ultima strigare pentru recuperarea taxei auto. Mai sunt 10 zile

Ultima strigare pentru recuperarea taxei auto. Mai sunt 10 zile

Cererile pentru restituirea taxei auto pot fi depuse la ANAF cel mai târziu până la 31 august 2018, prevede procedura adoptată prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 52/2017. Taxa auto a fost în vigoare, sub diverse forme, între 1 ianuarie 2007 şi 31 ianuarie 2017, anunță Mediafax. Contribuabilii care nu depun cererile până la această dată nu vor mai putea face ulterior o solicitare asemănătoare la ANAF. Procedura prevede că se pot depune cereri de restituire pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu pentru autovehicule, indiferent de momentul la care a fost percepută taxa.

Formularul necesar trebuie descărcat de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, completat şi depus la unitatea fiscală aferentă adresei din buletin, fiind valabil şi fără documente justificative.

Sumele restituite vor fi calculate de Fisc, urmând să fie virate direct în contul IBAN al contribuabilului. Restituirea se face, în baza deciziilor emise de Fisc, în cursul anului 2018 pentru taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi în perioada 1 septembrie 2018 - 31 martie 2019 pentru timbrul de mediu pentru autovehicule.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Nycky

Acum 5 ani

A primit cineva banii pana acum?dintre cei care au depus cereri anul acesta. Am depus cerere in februarie si nimic pana acum
Raspunde

McD

Acum 5 ani

...poate inainte de alegeri sa vedem ceva...hai noroc...
Raspunde

E.U. LOVER

Acum 5 ani

Clarificari: - procedura si termenul mentionat in articol sunt valabile PENTRU CERERILE PE CALE ADMINISTRATIVA (nu este valabila si pentru cei cu Sentinte judecatoresti) - termenele de restituire sunt dupa cum urmeaza: 1. 1 septembrie - 31 decembrie primesc banii cei cu timbru de mediu (taxa achitata după 2013) si CU SENTINTE JUDECATORESTI 2. 1 ianuarie 2019 - 30 aprilie 2019 primesc banii cei cu timbru de mediu (taxa achitata după 2013) si FARA SENTINTE JUDECATORESTI In prima faza se primesc banii reprezentand taxa (si eventual cheltuieli de judecata pt cei cu Sentinte), iar mai apoi dobanzile - plata separata. Cei care aveti taxa veche (inainte de 2013 si indiferent ce denumire a avut) si ati depus cerere FARA SENTINTA - primiti banii pana la finalul anului, in aceleasi 2 plati (taxa si ulterior dobanda). Cei care aveti taxa veche si Sentinta si nu ati depus inca cererea, primiti banii in 45 de zile de la depunere. O zi frumoasa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus