Joi,
24.06.2021
Cer Senin
Acum
26°C

Peste o sută de meșteri vin la Târgul Olarilor din Piața Mare

Peste o sută de meșteri vin la Târgul Olarilor din Piața Mare

Sibienii și turiștii sunt invitați în primul weekend din septembrie, în Piaţa Mare a oraşului Sibiu, la mult așteptata întâlnire cu meșterii olari.

Târgul Olarilor, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural, se deschide în zilele de 1 şi 2 septembrie 2018, între orele 9:00-20:00. Veți putea admira şi procura produse ceramice, să urmăriţi demonstrații la roata olarului şi să luaţi parte la atelierele oferite de ceramiști!

”În anul celebrării Centenarului Marii Uniri, cea de-a 52 –a ediţie a „Târgului Olarilor” se remarcă a fi manifestarea ce unește prin cultură locuitori români, maghiari și germani din toate zonele istorice ale țării. Ca în fiecare an, la început de septembrie,  timp de două zile, Piaţa Mare a oraşului Sibiu va găzdui peste 100 de meşteri olari din cele mai renumite centre de olărit din ţară, care vor recrea spiritul târgurilor de odinioară. Vizitatorii târgului, localnici şi turişti, vor avea, astfel, oportunitatea de a se familiariza cu tehnicile olăritului tradițional, dar şi cu ceramica modernă, și de a achiziționa produse decorative sau utilitare specifice acestui meșteșug: oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoței, instrumente muzicale etc.”, anunță organizatorii.
Din perimetrul târgului nu va lipsi roata olarului, aşa că publicul va avea prilejul să urmărească transformarea unei bucăţi de lut în vas, în timpul demonstrațiilor oferite de meșteri. De asemenea, pe parcursul celor două zile, artiști ceramişti vor îndruma copiii să își descopere talentul si îndemânarea, să își dezvolte imaginația şi inventivitatea, în cadrul unor ateliere de modelaj în lut şi pictură pe obiecte ceramice.

foto Targul Olarilor (2)

Ediția 2018 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Târgul Olarilor se desfăşoară în zilele de 1 şi 2 septembrie 2018,  în Piaţa Mare din Sibiu, şi este deschis vizitatorilor între orele 9.00 - 20.00.
foto Targul Olarilor (1) foto Targul Olarilor (3)

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus