Sâmbătă,
24.10.2020
Ploi Scurte
Acum
13°C

Sala Transilvania, la ceas aniversar. 20 de ani de evenimente în cea mai mare sală din Sibiu! (CP)

23 August 2018 13:21

Sala Transilvania, la ceas aniversar. 20 de ani de evenimente în cea mai mare sală din Sibiu! (CP)

Mii de evenimente sportive, sute de evenimente culturale și academice, o singură sală. Sala Transilvania, care sâmbătă, 25 august, împlinește 20 de ani de existență. De-a lungul celor două decenii de activitate, Sala Transilvania a găzduit numeroase activități de talie națională, europeană și mondială, sportivi de renume și personalități marcante din diverse domenii trecându-i pragul.

Serviciul public Sala Transilvania a fost înființat prin hotărârea cu numărul 27/25.08.1998 a Consiliului Județean Sibiu. În prezent, sala funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Sibiu în regim de autofinanțare parțială. Situată într-o zonă centrală, lângă Stadionul Municipal Sibiu și Parcul Sub Arini, Sala Transilvania este locul unde se desfășoară unele dintre cele mai importante evenimente sportive din oraș. „Sala Transilvania este un loc special pentru toți cei care practică sau îndrăgesc sportul. Mă bucur că an de an au loc aici zeci de activități, de o amploare mai mare sau mai mică, care reușesc să adune laolaltă sportivi, suporteri, sibieni. La mulți ani, Sala Transilvania!”, a declarat președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Capacitate de 1850 de locuri

Sala Transilvania este cea mai mare sală și singura polivalentă din Sibiu, cu o capacitate de 1850 de locuri pe scaune. Inaugurată în anul 1998, sala a fost destinată organizării de evenimente sportive, iar cu trecerea anilor spațiul a permis și organizarea de evenimente culturale, academice și religioase. În fiecare an, calendarul evenimentelor cuprinde cu preponderență evenimente din domeniul sportiv: baschet, handbal, karate, fotbal,volei, dans sportiv. Datorită apetitului suporterilor pentru sport, de multe ori sala se dovedește neîncăpătoare, iar atmosfera creată, mai ales la meciurile de baschet ale echipei BC CSU Sibiu, este una extraordinară.

„De 20 de ani, Sala Transilvania a fost templul suflării galben-albastre, a fost locul în care am trăit cele mai înălțătoare momente: emoții, bucurii și satisfacții; în care am scris istorie în baschetul românesc alături de 2000 de suflete ale căror inimi au bătut la unison pentru Sibiu! Noi, toți cei care reprezentăm CSU Sibiu, ne-am exprimat constant dorința de a avea o sală cu o capacitate mai mare. E un vis care sperăm să devină realitate, însă indiferent de aspirațiile noastre și de ceea ce se va întâmpla, Sala Transilvania va rămâne în sufletul tuturor celor care au trăit clipe memorabile la meciurile de baschet, locul în care s-au descoperit și crescut cele mai importante performanțe ale sportului sibian!”, a declarat Horațiu Floca, director BC CSU Sibiu.

Sala Transilvania: „acasă” și un „pol al sportului sibian”

Unii sportivi și-au început cariera în Sala Transilvania, mulți și-au desfășurat cea mai mare parte din activitate în această sală, iar alții au obținut rezultate notabile aici. Pentru mulți dintre ei, Sala Transilvania este „acasă”. „Am început colaborarea cu Sala Transilvania în 2010, primul eveniment pe care l-am organizat aici fiind Campionatul Național de Taekwondo. Am avut mereu deschidere din partea conducerii, ne-am simțit tot timpul ca acasă aici, Sala Transilvania este percepută ca o casă a sportului. În fiecare an am avut un eveniment sau chiar două, naționale sau internaționale, în această sală. Și noi facem parte din viața Sălii Transilvania, în ultimii opt ani, și îi dorim numai lucruri bune și de acum înainte”, a declarat Ciprian Banea, vicepreședinte al Federației Române de Taekwondo și secretar general al clubului Puma Sibiu. În toamna acestui an, clubul Puma va organiza în Sala Transilvania unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale anului, Cupa Europei la Taekwondo.

Pentru reprezentanții Handbal Club Sibiu, Sala Transilvania reprezintă un „adevărat pol al sportului sibian”. „Sala Sporturilor Transilvania e, încă de la inaugurarea ei, cel mai important spațiu destinat activității sportive din Sibiu. E locul în care, timp de două decenii, au crescut și performat generații de sportivi care alături de suporteri au făcut acest loc să devină un loc special în comunitate - un adevărat pol al sportului sibian. La mulți ani, Sala Transilvania!”, a declarat Matei Damian, antrenorul Handbal Club Sibiu.

Și Ionel Chiovianu, antrenor al CS Temerarul Sibiu, vorbește despre facilitățile Sălii Transilvania, unde a desfășurat numeroase competiții de judo.  “Suntem încântați că avem o asemenea sală dotată, care are condițiile necesare pentru desfășurarea unei competiții de anvergură. Mulțumim conducerii Sălii Transilvania și Consiliului Județean Sibiu”, a declarat Ionel Chiovianu.

Galerie CSU

#Suntsuporter

Dăruirea jucătorilor, ambiția și dorința de a obține victorii și a oferi jocuri de calitate sunt completate, în Sala Transilvania, de suporteri mărinimoși și pasionați, datorită cărora sportul capătă o și mai mare frumusețe. În acest an aniversar, Sala Transilvania a desfășurat campania #Suntsuporter, prezentând la aproape fiecare meci un suporter model, care fie practică sport, fie are de-a face cu organizarea lui, fie este pur și simplu suporter înflăcărat al unei echipe. Daniel Natea, Daniela Cîrlan, Andreea Necșoiu, Alexandru Stupar, Ciprian Ciocan și David Răulea sunt doar câțiva dintre suporterii care au făcut parte din campania Sălii Transilvania.

Sala Transilvania - aspect modern la împlinirea a 20 de ani

În anul în care împlinește două decenii de existență, Sala Transilvania se bucură și de un nou aspect, odată cu pictura realizată de artistul Cornel Ortakovicu în timpul festivalului internațional Street Art Festval. Lucrarea a fost efectuată pe parcursul a șapte zile, se întinde pe o suprafață de 386 de metri pe peretele din spatele sălii, și exprimă un mix de culori, sentimente și, mai ales, sporturi care au făcut performanță în Sala Transilvania de-a lungul anilor. Această lucrare reprezintă începutul noului aspect de care se va bucura cea mai mare sală din Sibiu. Până la finalul anului, o serie de noi lucrări de modernizare urmează să fie efectuate.

Comentarii

3 comentarii

Lu

Acum 2 ani

Super! Bine că ați așteptat să treacă vara ca să vă apucați să modernizați în plin sezon competițional. Dușurile, WC-urile, atât din vestiare cât și cele pentru spectatori arată groaznic. Să sperăm ca măcar de data asta veși folosi niște materiale mai de calitate/cu rezistență la uzură mai ridicată, nu cea mai ieftină faianță și gresie de bucătărie plus improvizații cât cuprinde, cum este acum. Momentan dacă funcționează un duș din 3, e minune. Mai ușor cu comunicatele de presă, mai greu cu munca!
Raspunde

petre

Acum 2 ani

Tot 20 de ani se implinesc de cand fatada salii a fost curata!
Raspunde

...

Acum 2 ani

Organizarea pietei volante era mult mai ok inainte decat acum. Nu inteleg ce anume a deranjat? Aspect? Este cel putin la fel de "urat" si ce se face acum. Ergonomie? Ma faceti sa rad. Ce anume nu este ok? Pai in primul rand faptul ca ati ales sa transformati o (parte din) parcare in piata si o zona pietonala in parcare. Efectele greselii se vad cu ochiul liber: pavajul din jurul salii este aproape distrus si rigolele sunt deja distruse. Parcarea este total improprie acum pentru ca jumatatea ramasa e mica si prost organizata iar parcatul in jurul si in fata salii este complet haotic. Unde sa mai punem faptul ca arata urat si polueaza inutil. Pe langa toate acestea adaugati faptul ca intrarea si iesirea din aceasta parcare improvizata se face printr-un coridor meschin asezat in cea mai proasta parte: la iesirea din parcarea originala. Si pentru ca totul sa aibe si varf, la iesire avem niste stalpi de metal (si unul amplasat special) care sa incurce cat se poate de mult iesirea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus