Joi,
02.02.2023
Parțial Noros
Acum
3°C

Bărbatul căutat de procurorii italieni și reținut în Sibiu a refuzat să fie extrădat

Bărbatul căutat de procurorii italieni și reținut în Sibiu a refuzat să fie extrădat

Bărbatul căutat de autoritățile italiene, reținut săptămâna trecută în Sibiu, se va afla în arest până în septembrie. Până atunci procurorii români vor solicita judecătorilor italieni copia mandatului european de arestare.

Pe 13 august, un bărbat de 26 de ani originar din Bacău, căutat la nivel european din cauza unei infracțiuni de violență, a fost prins de polițiști pe autostrada A1, în zona localității Cristian. Pe numele acestuia autoritățile judiciare italiene au emis un mandat european de arestare. Bărbatul a fost predat polițiștilor din cadrul Serviciului Investigații Criminale Sibiu și prezentat ulterior Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Parchetul l-a arestat preventiv pentru 15 zile, iar ieri arestul i-a fost prelungit până pe 11 septembrie.

Judecătorii au amânat, totodată, emiterea unei sentințe în acest caz până pe 30 august, motivând că sunt în așteptarea copiei mandatului european de arestare de la autoritățile italiene. Românul arestat a fost condamnat încă în anul 2013 la 3 ani și 2 luni de închisoare de tribunalul din comuna Pordenone, Italia. Când a fost reținut la Cristian, acesta a refuzat să fie extrădat autorităților italiene pentru a executa pedeapsa, astfel că va rămâne în arest până la pronunțarea unei încheieri motivate a judecătorilor de la Alba-Iulia.

Potrivit Legii privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, dacă persoana căutată nu consimte la predarea sa către autoritatea judiciară emitentă, procedura de executare a mandatului european de arestare continuă cu audierea persoanei, care se limitează la consemnarea poziţiei persoanei faţă de existenţa unuia dintre motivele obligatorii sau opţionale de neexecutare. Iar arestarea persoanei solicitate în cursul procedurii de executare a mandatului european de arestare se dispune prin încheiere motivată.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 884

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus