Joi,
04.06.2020
Parțial Noros
Acum
6°C

Listele pentru ”Fără penali în funcții publice” au ajuns la Primăria Sibiu. Fodor: ”E prima dată când semnez o petiție”

27 August 2018 14:07

Listele pentru ”Fără penali în funcții publice” au ajuns la Primăria Sibiu. Fodor: ”E prima dată când semnez o petiție”

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a primit astăzi delegația USR, condusă de președintele Dan Barna, care a ajuns cu dosarele de semnături pentru petiția ”Fără penali în funcții publice”. Acestea urmează a fi verificate de juriștii primăriei. ”Depunem listele de semnături la Primăria Municipiului Sibiu. De astăzi vom depune listele de semnături în toate localitățile din municipiu, pentru a fi validate și pentru ca inițiativa să meargă mai departe la Curtea Constituțională și Parlament. E foarte important că până acum avem peste un milion de semnături. (...) Este o inițiativă de morală și de igienă politică, pentru că nu cred că există o doleanță mai legitimă și mai normală decât cea de a avea conducători cinstiți. Dincolo de modificarea Constituției, această inițiativă este una care cere un lucru foarte simplu, ca aceia pe care îi alegem să fie oameni cinstiți. Nimic mai mult, nimic mai complicat”, a declarat președintele USR, Dan Barna.

Primarul Astrid Fodor a spus că e prima petiție pe care a semnat-o vreodată. ”Nu m-am gândit. Da, e prima petiție”, a spus Fodor. Ea s-a declarat mândră că au semnat peste 20 de mii de sibieni din municipiu. ”E o inițiativă pe care o susțin cu toată convingerea. Cred ferm că în politică este necesar să se schimbe ceva, e nevoie ca persoanele care sunt condamnate din punct de vedere penal să facă un pas înapoi, când e vorba de o funcție publică. De asemenea, vă mulțumesc că m-ați implicat și avem acest moment și sunt mândră că în Sibiu aveți undeva este 20 de mii de semnături, dar raportat la numărul cetățenilor, cred că stăm foarte bine. Sibienii au dat dovadă de fiecare dată că sunt în avangarda mișcărilor civice.

Fără societatea civilă nu se vor schimba lucrurile în România”, a spus Astrid Fodor.

USR va mai strânge semnături până la 1 septembrie. Cei care doresc mai pot semna la sediul USR de pe Bulevardul Victoriei sau pot descărca un formular de pe internet, urmând apoi să-l ducă la sediul USR.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Incompetență și corupție

Acum 1 an

Incompetentii din functii publice pe cand?
Raspunde

Gigi

Acum 1 an

USR E ANCHETAT PENAL PT FINANTAREA CAMPANIEI ELECTORALE PROPRII !!! IOHANIS A "MANARIT" 6 CASE !!! VOI VORBITI NERUSINATILOR !!!
Raspunde

ALDE

Acum 1 an

Corect. Iar primul să fie Iohannis. De acord madame ?
Raspunde

geo

Acum 1 an

Stimata doamna tocmai v.ati semnat DEMISIA. Felicitari. Primaria Sibiu este prima administratie care.si scoate penalii din functii publice.
Raspunde

dancp2

Acum 1 an

nu iplatita de sibieni?numa de usr pnl?BUNICA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus