Marţi,
03.10.2023
Cer Senin
Acum
22°C

CSU Sibiu, prima victorie din presezon, fără Cooper și Philmore pe teren

CSU Sibiu, prima victorie din presezon, fără Cooper și Philmore pe teren

Baschetbaliștii de la CSU Sibiu au învins miercuri seara echipa Borac Cacak, scor 80-79, semifinalista din campionatul Serbiei și a Ligii Adriatice 2. A fost astfel prima victorie din primul meci al presezonului.

Sibienii au arătat un meci bun în două din cele patru reprize (20-24, 14-20, 23-18, 23-17), chiar dacă în lotul galben-albaștrilor nu s-au regăsit Chris Cooper și Isaiah Philmore.

CSU Sibiu a început puțin mai greu primul act al partidei disputate în Zlatibor, acolo unde se află în cantonament încă de duminică. După câteva zile de antrenamente fizice puternice, băieții au intrat mai greu în ritmul jocului, astfel că după primul sfert se vedeau conduși de echipa din Serbia, scor 24-20. În partea a doua a partidei însă au continuat mult mai bine. Jucătorii pregătiți de Dan Fleșeriu au făcut o apărare mult mai bună și au dat drumul contraatacului prin Hardy și Tamulis, iar Pratt a avut câteva execuții de excepție de la distanță. Lucas Tohătan a avut ceva probleme cu faulturile însă tânărul Aurelian Gavriloaia l-a suplinit extrem de bine. Astfel, deși se vedea condusă la 5 puncte înaintea ultimului sfert, BC CSU Sibiu a reușit să recupereze din deficit și chiar să treacă la conducere în ultimul act. Borac Cacak însă a revenit de două ori înregistrându-se două momente de egalitate pe final, 77 egal și 79 egal. În ultimele momente ale partidei, Tamulis a obținut două libere, într-un contraatac, a marcat o liberă și meciul a fost decis de o apărare bună, culminând cu un capac al lui Randal Falker.

”Un meci în care rezultatul nu era important pentru noi. Bineînțeles că ne bucurăm că am reușit să câștigăm, dar mai presus de orice, în această perioadă, este relația pe care jucătorii și-o construiesc și încrederea pe care o dobândesc în momente grele pe care, în antrenament este greu să le simulezi”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu.
Pentru BC CSU Sibiu au marcat Justas Tamulis (20 puncte), Kevin Hardy (19), Monyea Pratt (16), Randal Falker (9), Aurelian Gavriloaia (7), Lucas Tohătan (5), Wilhelm Brosser (4). Au mai intrat Mirel Dragoste, Dragoș Gheorghe și Andrei Varga.

Următorul meci de pregătire al BC CSU Sibiu se va disputa în 3 septembrie cu Krka (Slovenia), câștigătoarea Ligii Adriatice 2, tot la Zlatibor.

În cantonament sibienii sunt susținuți de fostul lor antrenor Peter Schomers.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus