Directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, Constantin Chiriac, a fost singurul director de teatru și festival din Europa Centrală și de Est, care a fost invitat ca speaker la „Summitul Cultural Internațional de la Edinburgh”.
Evenimentul a avut loc în perioada 22 – 24 august 2018 la Parlamentul Scoției. Summitul a adus împreună miniștri ai culturii, artiști și manageri culturali din toată lumea, fiind organizat în parteneriat de British Council, Festivalul Internațional de la Edinburgh, Guvernul Scoției, Parlamentul Scoției și Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii. Summitul are ca principală misiune facilitarea schimbului de informații și expertiză în domeniul culturii dintre practicienii domeniului și creatorii politicilor culturale la nivel global. Ediția din acest an a fost organizată sub tema „Cultura: factor de conexiune între oameni și locuri” și a adus împreună unele dintre cele mai mari personalități din domeniul culturii din toată lumea.
Constantin Chiriac a fost invitat datorită vizibilității pe care îl are Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu la nivel mondial, acesta precizând că atât TNRS, cât și FITS sunt doi actori importanți ai politicilor culturale, iar poziția lor poate fi astfel consolidată.
„Summiul Cultural Internațional de la Edinburgh este una dintre cele mai complexe manifestări, în care cultura este pusă cu adevărat în valoare într-un dialog - dezbatere, în Parlamentul Scoțian, în care anul acesta au fost invitați reprezentanți din patruzeci și cinci de țări, în mare majoritate miniștri ai culturii. România, din fericire, a fost prezentă prin Ministrul Culturii și Identității Naționale, domnul George Ivașcu. Este o manifestare care încearcă să reunească cei mai importanți politicieni cu atribuții de decizie în domeniul culturii, din fiecare țară participantă și de asemenea leaderi culturali și mari personalități - formatori de opinie la nivel mondial. Grație prieteniei și proiectelor pe care le-am dezvoltat de-a lungul timpului cu Festivalul Internațional de la Edinburgh, mai ales în perioada când Sir Jonathan Mills, în prezent președinte al acestui sumit, era director al festivalului, am fost invitat să fiu unul dintre speakerii principali, Sir Jonathan Mills considerând Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu unul dintre cele importante evenimente culturale ale lumii. M-a rugat să fac o prezentare a festivalului în fața tuturor miniștrilor și am fost încântat că l-am avut în sală și pe Ministrul Culturii din România, în condițiile în care Ministerul Culturii acordă un sprijin important festivalului, bursei și tuturor activităților pe care TNRS le desfășoară în primul rând în marile întâlniri internaționale. Prezența mea la acest summit a fost o ocazie foarte bună de a stabili parteneriate și cooperări cu un număr important de reprezentanți ai ministerelor culturii din țări precum Brazilia, China, Australia, Canada, Africa de Sud, dar și din țări europene. În felul acesta, prin parteneriatele pe picior de egalitate pe care le avem cu cele mai importante structuri culturale ale lumii, consolidăm poziția Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și a Teatrului Național Radu Stanca Sibiu ca actori importanți ai politicilor culturale la nivel global.”
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: British Council , Constantin Chiriac , Festivalul Internațional , Europa Centrală , Festivalului Internaţional , Ministerul Culturii , Marii Britanii , George Ivașcu , Identităţii Naţionale , Directorul Teatrului Național , Ministrul Culturii , Guvernul Regatului Unit , Guvernul Scoției , Parlamentul Scoțian , Parlamentul Scoției , Sir Jonathan Mills , Summitul Cultural Internaționa , Summiul Cultural Internațional
Vizualizari: 901
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
John Doe
Acum 1 oră
Sparrow (again)
Acum 1 oră
Dragos
Acum 2 ore
Ganz
Acum 2 ore
Caranici