Joi,
09.02.2023
Innorat
Acum
-17°C

Povestea sibienilor care au rămas fără mașină în Bulgaria: „Oferim 1000 de Euro recompensă”

Povestea sibienilor care au rămas fără mașină în Bulgaria: „Oferim 1000 de Euro recompensă”

Doi sibieni, soț și soție, au plecat în concediu în Bulgaria cu mașina proprie. La nici 24 de ore după ce au parcat-o în curtea hotelului în care erau cazați, au descoperit că mașina dispăruse. A trecut deja o săptămână și oamenii sunt tot acolo, iar mașina tot de negăsit. Cei doi spun că oferă 1000 de Euro celui care o găsește.

Ioana și Sorin Ghib au parte de un concediu de zile mari. Au rămas fără automobilul personal, după ce l-au parcat în curtea hotelului în care erau cazați, iar a doua zi au descoperit că dispăruse. Conducerea hotelului ridică din umeri, autoritățile la fel, iar consulul român de la Consulatul din Sofia este în concediu încă o săptămână. Pe scurt, cei doi trebuie să se descurce singuri.

Turul ridicatului din umeri a început în recepția hotelului la care erau cazați soții Ghib.

„În 28 aug am lăsat mașina în parcare la ora 15:00 aproximativ. În dimineața zilei de 29 august trebuia să plecăm, dar nu am mai găsit-o. Am mers la recepție, iar cei de acolo au spus că nu se poate, că de la ei nu s-a furat niciodată și ne-au întrebat de vreo 10 ori dacă suntem siguri că acolo am lăsat-o, apoi au zis să așteptăm să vină administratorul”, spune Ioana.
În cele din urmă, după aproape o oră, au venit forțele de ordine. Care nu știau engleză…
„Au sunat la poliție, iar după vreo 40-50 minute au venit doi politișți bulgari care nici măcar nu ne-au salutat. Probabil nu știau nici „hello” să zică...nu știu, dar nu au scos un cuvânt în engleza nici la fața locului, nici la secție. Soțul meu apoi s-a deplasat la secția din Burgas, unde a fost informat să aștepte că au cerut un traducător autorizat. S-au efectuat formalitățile, noi am insistat să ni se comunice cine ridică mașini în Sarafovo Burgas și ne-au asigurat că doar poliția bulgară ridică mașini. Noi am primit sute de mesaje că de fapt nu doar ei ridică...ar mai fi o firmă care ridică, angajată de primărie și multe alte firme private probabil angajate de alte autorități”, explică sibianca.
bulgaria masina disparuta

Văzând că nu au sorți de izbândă, cei doi au pornit la pas prin zonă și au trecut la munca de detectivi.

„Ne-am plimbat pe raza împrejurimilor să căutăm indicii sau să o găsim. Nici urmă de ea. Soțul meu are o sucursală de la firma de la care lucrează și colegii lui bulgari ne-au ajutat, știind limba bulgară. Au sunat și colegii lui Bulgari la diferite parcări unde se aduc mașinile parcate neregulamentar, am dat mail la MAE, la IGFR Poliția Ilfov și inclusiv la BMW, la consulat…De la Consulatul Român din Sofia ne-au suant azi. Consulul nostru român e în concediu și abia în 10 septembrie se va întoarce și ne vor contacta să ne comunice dacă a aflat ceva”
După ce cazul a fost postat pe facebook și mediatizat, mai multe persoane au venit în ajutorul sibienilor, unii cu un sfat, alții chiar oferindu-se să îi aducă înapoi în țară.
„Avem o mașină de la firma la care lucrează soțul și ne vom întoarce cu ea. Au fost mulți care s-au oferit să vină după noi și le mulțumim tuturor care ne-au ajutat cu un sfat, cu o informație, cu ce s-a putut”, spune femeia.
Soții Ghib oferă și o recompense celui care va găsi mașina. Este vorba despre 1000 de Euro, iar cei care dețin informații pot să o contacteze pe Ioana pe pagina personală de facebook.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 4 ani

DRAGNEA E DE VINA!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

protestantul

Acum 4 ani

Asa e! Numai Dragnea si PSD-ul poarta toata vina! pe ei, rezistentilor! (ha, ha, ha - vorba dlui Johannis. Chiar credeati ca vorbesc serios?!)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hasibusi

Acum 4 ani

si tu, olteanule
Raspunde

Gigi Contra

Acum 4 ani

Oare daca era logan mai disparea?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus