Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Începe reabilitarea Școlii Gimnaziale Radu Selejan Sibiu (CP)

Începe reabilitarea Școlii Gimnaziale Radu Selejan Sibiu (CP)

 

 

Anunț începere proiect

„Reabilitarea Școlii Gimnaziale Radu Selejan Sibiu în vederea îmbunătățirii eficienței energetice“

 

Municipiul Sibiu a semnat contractul de finanțare europeană nerambursabilă pentru proiectul „Reabilitarea Școlii Gimnaziale Radu Selejan Sibiu în vederea îmbunătățirii eficienței energetice“,  Cod MySMIS 118186 depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3, Prioritatea de Investiții 3.1, Operațiunea B - Clădiri Publice. Valoarea totală a proiectului este de 7.284.710,92 lei, din care finanțare nerambursabilă 7.139.016,70 lei, iar contribuția proprie a solicitantului este de 145.694,22 lei. Contractul de finanțare este prevăzut a se derula în perioada 18.07.2018 – 30.06.2020. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.

 

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea eficienței energetice a clădirilor publice din Municipiul Sibiu prin reabilitarea termică a clădirii Școlii Gimnaziale Radu Selejan Sibiu, str. Șoimului nr. 13. Proiectul urmărește scăderea consumului anual de energie primară cu cel puțin 40%, creșterea ponderii consumului anual de energie primară din surse regenerabile din total consum anual de energie la cel puțin 10%, scăderea emisiilor anuale echivalent CO2, precum și îmbunătățirea aspectului urbanistic al clădirii și al zonei.

Prin proiect se vor realiza lucrări de reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire și furnizare a apei calde de consum, lucrări privind realizarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice prin instalarea de panouri fotovoltaice și pompe aer-apă, lucrări de reabilitare a instalației de iluminat și înlocuire a corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, lucrări privind montarea unui sistem de management și control al clădirii (Building Management System) și alte măsuri conexe care vor îmbunătăți performanțele energetice ale clădirii Școlii Gimnaziale Radu Selejan.

Date de contact beneficiar:

Municipiul Sibiu, str. Samuel Brukenthal, nr.2

Biroul pentru Proiecte cu Finanțare Internațională

Telefon:0269/208.960, Fax: 0269/208.849

Email: primarie@sibiu.ro

 

0001

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus