Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ministrul Educaţiei anunță introducere un spor de suprasolicitare pentru profesori

Ministrul Educaţiei anunță introducere un spor de suprasolicitare pentru profesori

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat, luni, la Miercurea Ciuc, unde a participat la deschiderea anului şcolar, că dascălii vor primi de la 1 decembrie, pe lângă salariu, un spor de suprasolicitare, de 10%, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Educaţiei a participat, luni, în Harghita, la deschiderea Colegiului Naţional ”Octavian Goga” din Miercurea Ciuc şi la festivitatea de deschidere a Şcolii Generale ”Marton Aron” din Sândominic.

”Pentru profesori sunt schimbări financiare semnificative faţă de 11 septembrie anul trecut când începea anteriorul an şcolar, salariile au crescut în medie cu 25% şi vor urma şi alte creşteri salariale pentru că la 1 decembrie va apărea şi un spor de suprasolicitare, pentru cadrele didactice de predare, de 10%”, a spus Valentin Popa, la Miercurea Ciuc.

De asemenea, el a adăugat că la 1 ianuarie 2019 va intra în vigoare regulamentul de acordare a sporurilor pentru condiţii vătămătoare.

”În anul 2019 se va acorda şi un sfert din ecartul între salariile prezente şi cele aferente anului 2022. Practic, în anul 2022, va exista o creştere în medie în sistemul preuniversitar de aproximativ 90% comparativ cu salariile din 2016. E o creştere semnificativă şi e un pas important către valorizarea resursei umane. Sper ca toate aceste lucruri să conducă şi la o creştere a calităţii actului educaţional pentru că, sigur, stimaţi profesori, e foarte important ca dumneavoastră să faceţi la clasă lecţii atractive, să ţineţi elevii în clase şi să-i aduceţi cu drag la şcoală”, a mai spus Valentin Popa.

Ministrul Educaţiei le-a transmis, profesorilor, că elementul esenţial al creşterii calităţii educaţionale este în mâna lor, îndemnându-i să formeze un parteneriat cu părinţii şi elevii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

un pedagog de scoala noua

Acum 5 ani

Slava cerului! Asa da! Sporul de stres era necesar!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus