Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Prima zi de școală: emoții, revederi și fețe noi | FOTO VIDEO

Prima zi de școală: emoții, revederi și fețe noi | FOTO VIDEO

Prima zi de școală a început cu tradiționala ceremonie din curtea școlii, o scurtă rugăciune și câteva discursuri din partea autorităților. Ca de obicei, la deschiderea anului școlar la Colegiul Național Gheorghe Lazăr a fost prezentă și Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis. 

Cu emoții și entuziasm, elevii de la Lazăr au venit în prima zi de școală îmbrăcați elegant și cu buchete de flori pentru profesorii preferați. Printre tineri s-au strecurat și câțiva foști elevi, veniți să își îmbrățișeze pentru o ultimă dată diriginții.

deschidere lazar carmen (3)

Alături de Gabriel Negrea, directorul CNGL, au fost reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, ISU Sibiu și ai Poliției Sibiu, dar și preotul Constantin Necula. Acesta din urmă, după rugăciune, i-a rugat pe copii să ierte faptul că vacanța li s-a încheiat mai devreme.

„Sper din toată inima să vă păstrați gurășia pe tot parcursul anului, mai cu seamă la răspunsuri, extemporale și teze. Să nu vă pierdeți bucuria primei zile de școală. Uitați-vă la noi, la maturi, că suntem mai emoționați decât voi și nouă ne e mai dor de școală decât vă e vouă. Ne iertați că v-am întrerupt vacanța un pic mai devreme decât de obicei și vă rog din toată inima, vacanța a încetat, dar să nu înceteze pacea și liniștea pe care le-ați dobândit în vacanță”, a spus preotul.
Bucuroasă că își va cunoaște noua clasă, Carmen Iohannis i-a rugat și pe foștii ei elevi, veniți să o salute, să o însoțească.
„E o zi foarte fericită pentru că mă întâlnesc și cu foștii elevi care mă așteaptă, dar preiau și o clasă de boboci, clasa a IX-a E, pe care sper să îi conduc atât cât se poate spre sfârșitul acestui liceu. Vă doresc tuturor să aveți bucuria zilei de astăzi în suflete, dar și pe parcursul anului”, a transmis Prima Doamnă.

 Potrivit structurii anului școlar 2018-2019, elevii vor merge la școală până pe 21 decembrie. În 22 va începe vacanța de iarnă, iar copiii se vor întoarce la școală pe 14 ianuarie.

deschidere lazar carmen (10) deschidere lazar carmen (7) deschidere lazar carmen (2) deschidere lazar carmen (5) deschidere lazar carmen (1)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

catalin botezatu

Acum 4 ani

Hmmm... Doamna Johannis poarta o rochie cu maneca. Din voal, dar maneca... eram obisnuiti cu rochiile dumneaei fara maneci. Poate a considerat ca e cam racoare...
Raspunde

regizorul secund

Acum 4 ani

Filmarea nu o avantajeaza pe doamna...
Raspunde

dancp2

Acum 4 ani

circotasilor ! no pozat superman miscoci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

motanul garfield

Acum 4 ani

Se da tinerica!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus