Miercuri,
05.10.2022
Ceata
Acum
4°C

Barna: USR va vota împotriva propunerii de revizuire a Constituţiei privind familia

Barna: USR va vota împotriva propunerii de revizuire a Constituţiei privind familia

Preşedintele USR, Dan Barna, consideră că referendumul pentru modificarea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei, este o temă falsă care nu aduce nimic nou, iar parlamentarii USR vor vota împotriva propunerii care urmează să fie discutată luni în plenul Senatului.

"Suntem împotriva modificării Constituţiei, este o temă falsă, o temă care nu aduce nimic nou în România. Un referendum ar trebui să rezolve o problemă a societăţii, (...) consulţi societatea pentru a rezolva o problemă. Acest referendum nu este decât un eventual recensământ pentru dezbinare, pentru că a doua zi după referendum viaţa niciunei familii, niciunei femei abuzate, niciunui copil care se culcă flămând nu va fi mai bună cu absolut nimic. Nu se rezolvă nicio problemă şi asta este elementul pe care USR la susţinut de fiecare dată. Este o temă falsă, folosită a patra oară acum de Liviu Dragnea pentru a muta atenţia societăţii de la temele cu adevărat importante - de la destructurarea justiţie, de la destabilizarea statului de drept pe o temă care nu adresează nicio problemă reală a societăţii noastre de azi. Recomandarea noastră de vot pentru colegi este de vot împotrivă la acest punct al ordinii de zi", a declarat Barna, citat de Agerpres,  în Piaţa Universităţii, unde a fost lansată o campanie de strângere de semnături pentru o nouă iniţiativă de reformă a legislaţiei electorale

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie este înscrisă pentru dezbatere şi vot pe ordinea de zi de marţi a plenului Senatului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

Voltaire

Acum 4 ani

Parlamentarii URS voteaza cum li se spune de la centru intr-un partid de dreapta. :) Luptător de circumstanţă, Ca să urce sigur treapta, Cu tupeu şi nonşalanţă Dă în "stânga", dă în "dreapta"...
Raspunde

Elena

Acum 4 ani

Este o risipa inutila de bani publici. Dar nu le pasa lor de noi, ei au bani pentru sapte generatii.Toate cat se poate de traditionale.
Raspunde

danny

Acum 4 ani

O tâmpenie. Ce au Constituția și familia în comun. Cea din urmă este deja definită în Codul familiei. Suntem în mileniul 3, dar o dăm cotită spre fundamentalism relligios!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

S

Acum 4 ani

Bravo USR! E prima dată in viața mea când mi-e rușine că sunt român, din cauza a ce au făcut celelalte partide. Datorita USR nu mi-e rușine 100%. @voltaire Cine ți-a spus că usr e de dreapta? E de stânga sau de dreapta in funcție de fiecare chestiune in parte.
Raspunde

...

Acum 4 ani

politicieni = oportunisti in general si din acest motiv am mari retineri in a le acorda prea mult credit. tot ce isi doresc este sa castige cat mai mutl capital electoral pentru ca mai apoi sa il converteasca in capital real si putere pentru ei si pentru papusarii din spatele lor. Tema din spatele referendumului este una foarte sensibila si importanta si chiar merita cheltuiala. Evident ca unii vor profita de ocazie ca sa adune capital electoral nu ar trebui sa mire pe nimeni. usr-ul post nicusor dan este foarte evident o alta formatiune fata de cea initiala. Nu va mai chinuiti sa o dati cotita ca nu e necesar, ca sunt bani aruncati sau mai stiu eu ce motive de complezenta. de fapt papusarii nu doresc schimbarea asta si punct.
Raspunde

v

Acum 4 ani

D-le Barna probabil sinteti homosexual si nu votati aceasta modificare a Constitutiei. Vad ca va sustin citiva din cercul dvs, dar aceasta propunere vine pt stoparea cererii de constituire a unei familii dintre doua persoane de acelasi sex. Societatea nu are nimic cu dvs si acolitilor dvs, daca va iubiti in intimitate fara a leza pe altii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus