Luni,
08.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

3 cauze de educație culturală sunt susținute la Sibiu Guitar Meeting 2018, prin Fondul Play On

3 cauze de educație culturală sunt susținute la Sibiu Guitar Meeting 2018, prin Fondul Play On

Sibiu Guitar Meeting 2018 are loc în perioada 21-23 septembrie, în Habermann Markt, fiind un eveniment care își propune anual să reunească chitariști din întreaga țară într-un festival cu un program complex, parte din programul „Pune mâna pe chitară”. Dincolo de latura de educare a chitariștilor sau de distracție și relaxare, festivalul lansează în acest an Fondul Play On, marcând susținerea a trei cauze din Sibiu care promovează educația muzicală:

  • Dotarea cu instrumente muzicale a unui mic studio la Școala Gimnazială I.L. Caragiale Sibiu;
  • Amenajarea noului sediu a Cercului de Chitară de la Palatul Copiilor Sibiu;
  • Susținerea activității muzicale a copiilor din formația de jazz CPO din Orlat.
Sistemul de donații a fost deschis recent pentru publicul larg, fiind bazat pe achiziționarea unor bilete cu valoare fixă de 10 lei de pe site-ul Kompostor.ro - www.bit.ly/FondulPlayON. De asemenea, o parte din veniturile generate de vânzarea produselor promoționale în locație va fi direcționată de organizatori acestor trei cauze locale care merită susținerea comunității.

Totodată, în procesul de înscriere la Sibiu Guitar Meeting, chitariștii participanți pot opta pentru pachetele Gold și Diamond care le oferă, pe lângă o serie de facilități și obiecte promoționale, și posibilitatea de a direcționa o parte din bani către cauza preferată. În același sens, chitariștii pot deveni fundraiserii unei cauze, încercând să o promoveze în mediul online și să convingă alte persoane să doneze bani pentru aceasta.

Dotarea cu instrumente muzicale a unui mic studio la Școala Gimnazială I.L. Caragiale Sibiu

Școala Generală nr. 16 din Sibiu este deschisă în susținerea elevilor în activitățile care le dezvoltă latura creativă, prin urmare conducerea școlii pune la dispoziție un spațiu ce poate fi amenajat pentru a desfășura orele de muzică la nivel practic.

Propunerea este de a dota la un nivel de bază un mic studio de muzică, chiar în perimetrul școlii, pe care elevii talentați, ori cei care își doresc să experimenteze pentru prima dată cum se aud sunetele muzicale ieșite din propriile mâini, să îl poată folosi ori de câte ori își doresc. În acest scop, sunt necesare o serie de achiziții de instrumente muzicale care să îi atragă pe cei mici înspre această disciplină, să facă muzica o parte importantă din viețile lor și să le ofere încă un motiv de a merge la școală cu plăcere.

Amenajarea noului sediu a Cercului de Chitară de la Palatul Copiilor Sibiu

Palatul Copiilor, locul în care elevii sibieni și din împrejurimi și-au petrecut timpul liber într-un mod util și plăcut timp în ultimele decenii, inclusiv la Cercul de Chitară, urmează să fie mutat într-o altă locație. În urma retrocedării clădirii actuale, noul sediu alocat este clădirea fostului internat din curtea Liceului Tehnologic „Henri Coandă” Sibiu, care necesită o reabilitare generală înainte de folosire.

Pentru ca cei mici să poată învăța în continuare tainele chitarei și ale altor discipline în condiții decente este nevoie, cel puțin, de o reparație a instalațiilor sanitare și electrice din noua clădire. De aici înainte este în puterea noastră să strângem fonduri pentru această lucrare, cu impact pe termen lung. Banii investiți vor asigura un strict necesar noii locații a Palatului Copiilor, care să păstreze interesul celor mici de a continua cursurile, nu să-i alunge datorită condițiilor rele.

Susținerea activității muzicale a copiilor din formația de jazz CPO

Banda CPO este un proiect social demarat în 2014, având ca scop dezvoltarea talentelor muzicale ale copiilor din Centrul de Plasament nr. 1 din Orlat și Centrul de Plasament Guliver din Sibiu. Aceștia învață gratuit un repertoriu variat de jazz și repetă de două ori pe săptămână în studio-ul amenajat de Dl. Dan Popescu de la Porto Jazz Music - atât la nivel vocal, fiindcă toți copiii cântă cu vocea, cât și instrumental (xilofon, vibrafon, pian, chitară, acordeon, ukulele, percuții, chitară bass, trompetă, trombon, clarinet). Proiectul își mai propune să-i aducă pe copii în mijlocul societății, să-i facă vizibili și iubiți, așa cum merită, prin zeci de concerte care se desfășoară în stradă sau în alte locuri publice.

Prin susținerea cazului vom reuși să le hrănim pofta de a învăța muzică de calitate, astfel ne propunem să îi finanțăm în achiziționarea unor instrumente muzicale noi și în atragerea unor instructori specializați pentru fiecare instrument în parte.

Fondul Play On este susținut de Banca Transilvania.

Sibiu Guitar Meeting este un eveniment cofinațat de Primăria Municipiului Sibiu și AFCN.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus