Miercuri,
05.10.2022
Partial Noros
Acum
15°C

Ecograf ultraperformant pentru Spitalul Județean Sibiu. A costat 460.000 de lei

Ecograf ultraperformant pentru Spitalul Județean Sibiu. A costat 460.000 de lei

Pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu care vor avea nevoie de investigații amănunțite vor beneficia începând din această lună de un ecograf de înaltă performanță cu substanță de contrast, un aparat care se mai găsește doar în alte 4 unități spitalicești din țară. Aparatul a costat 460.000 de lei, din care 120.000 au fost suportați de Consiliul Județean Sibiu și restul sponsorizare din partea unei firme.

Ecograful de înaltă performanță este conceput pentru examinări abdominale, examinări ale sistemului vascular, obstetrică-ginecologie, examinări urologie și părți moi. Ecografia cu agenți de contrast este o procedură ecografică modernă, indicată pentru explorarea pacienților la care este nevoie de informații referitoare la circulația din anumite organe, formațiuni tumorale. Substanța de contrast evidențiază arterele și venele, realizând astfel o „hartă” a vaselor din structura țesuturilor normale și patologice.

„CEUS (contrast enhanced ultrasonography) permite o vizualizare mai bună a structurilor anatomice comparativ cu imaginea ecografică clasică. Constă în injectarea unei cantități foarte mici de substanță de contrast într-o venă periferică, de regulă vena cubitală. Cantitatea de substanță de contrast este de circa 50-100 de ori mai mică decât în cazul altor proceduri imagistice, așa cum sunt CT și RMN, ceea ce constituie un mare avantaj și confort pentru pacient. Examinarea este neinvazivă și se poate efectua imediat după examinarea ecografică clasică bidimensională. Practic, echipamentul pe care îl avem acum în dotare este unul de înaltă performanță și va contribui la creșterea calității serviciilor medicale din cadrul clinicii noastre”, spune dr. Remus Călin Cipăian, medic șef al Secției Clinice Medicale II.
Aparatul a ajuns la spital luna aceasta și a funcționat din primul moment, spune medicul.

 

Saloane renovate la compartimentul Nefrologie

Achiziția ecografului constituie doar unul din pașii făcuți în ultima perioadă de Spitalul Județean. Pe aceeași listă se află și lucrările de la compartimentul Nefrologie al spitalului.

Potrivit reprezentanților spitalului, au fost realizate igienizări și recompartimentări, astfel că din cele două saloane existente anterior, au fost create 3. De asemenea au fost reorganizate și modernizate grupurile sanitare, a fost înlocuită tâmplăria și s-a realizat amenajarea pardoselilor și pereților cu covor și tapet PVC.

Lucrările au fost realizate cu 110.000 lei, bani din fonduri proprii.

Saloanele au fost dotate cu 13 seturi noi de pat cu saltea, huse impermeabile și noptieră, în valoare totală de 31.000 lei.

Nefrologie înainte de renovare Nefrologie înainte de renovare

Nefrologie înainte de renovare Nefrologie înainte de renovare

Nefrologie înainte de renovare Nefrologie înainte de renovare

Nefrologie după renovare Nefrologie după renovare

Nefrologie după renovare Nefrologie după renovare

Compartimentul de Endoscopie, relocat

Acest compartiment a fost mutat de la subsol în spații modernizate din pavilionul chirurgical. Este vorba despre 4 cabinete și o sală de sterilizare.

Întregul proces a costat 53.000 de lei, 70% fonduri de la Consiliul Județean și restul din fonduri proprii.

Endoscopie spații vechi Endoscopie spații vechi

Endoscopie spații vechi Endoscopie spații vechi

Endoscopie spații noi Endoscopie spații noi

Endoscopie spații noi Endoscopie spații noi

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus