Marţi,
15.06.2021
Parțial Noros
Acum
18°C

Peste 400 de chitariști din toată țara sunt așteptați începând de mâine la Sibiu Guitar Meeting 2018 (P)

Peste 400 de chitariști din toată țara sunt așteptați începând de mâine la Sibiu Guitar Meeting 2018 (P)

Mâine, 21 septembrie, debutează cea de-a patra ediție Sibiu Guitar Meeting, la care organizatorii așteaptă peste 400 de chitariști din 50 de orașe din România. Festivalul se desfășoară la Habermann Markt și se va încheia duminică, 23 septembrie.

Chitariștii, în duet cu artiștii apreciați, la concertul colectiv

Chitariștii participanți vor cânta simultan cele 15 melodii folk și rock învățate în ultimele luni, fiind acompaniați live chiar de autorii cântecelor - Adrian Despot de la Vița de Vie, Ștefan Boldijar de la Semnal M, Alin „Coiotu” Dincă de la Trooper, Paul Radu de la Antract, dar și de ceilalți membrii ai trupelor. Evenimentul - cel mai amplu demers național de acest gen - va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 18:00, în Habermann Markt și va fi prezentat de Cristian Hrubaru.

SibiuGuitar3Un alt moment cheie al festivalului are loc chiar în prima zi - concertul „Generația Rock salută Generația Folk”, care își propune să aducă pe scenă trupe de copii și tineri, printre care: Grupul Balada al Palatului Copiilor din Sibiu, Banda CPO a Centrului De Plasament Orlat, formaţiile Ad-Hoc, Revolver şi SGF (Shred Guitar Force) din Sibiu, dar și grupuri din București și Craiova. În continuare, formaţia Trooper va susține un show live cu acces liber, în care vor cânta cele mai cunoscute melodii proprii, dar și piese în premieră, incluse pe noul album. La finalul serii, chitaristul finlandez Samuli Federley ajunge pentru prima dată în România, într-un concert la Rock’N Bike Pub. Seria concertelor continuă cu un spectacol acustic Viţa de Vie la The Wolf - sâmbătă, de la ora 22:00, care este sold-out, iar duminică, în aceeaşi locaţie, va avea loc un concert al formaţiei Semnal M, de la ora 22:00, pentru care încă se găsesc bilete pe Kompostor.ro.

Expoziție de instrumente cu coarde, proiecții de filme cu temă rock, Street Guitar și ateliere pentru copii

Festivalul propune un program complex, format din activități dedicate atât chitariștilor, cât și publicului larg. Dintre acestea, o premieră este expoziția semnată de lutierul Lőrinczi Győrgy, la care va expune vineri, ora 16:00 și sâmbătă, ora 12:00 o serie de instrumente cu coarde și va prezenta evoluția lor, până la chitara modernă de astăzi. În ceea ce priveşte programul “Rock the Screen (Legends)”, vor avea loc 3 proiecții de filme cu subiect muzical, care vor aduce în atenție cultura rock. Toate filmele prezentate vor rula în Piața Habermann după următorul program: vineri, 21 septembrie, ora 14.30 - "Breaking a Monster", sâmbătă, 22 septembrie, ora 15:30 - "Nowhere Boy" despre adolescența lui John Lennon și tot sâmbătă, ora 20:30 - "We Are The Best".

SibiuGuitar4

Street Guitar, un alt proiect în dezvoltare, aduce cântările de chitară în plină stradă, fiind susținute de 9 artiști și trupe în 3 locații din Sibiu: str. N. Bălcescu, Piața Mică și Piața Shiller. Dintre acestea, mini-recitalurile de sâmbătă vor face parte dintre acțiunile Primăriei Sibiu, care marchează „Ziua Internațională fără mașini” prin eliberarea celor două piețe. Totodată, duminică, de la ora 11:00, un autobuz Tursib va fi animat pe tot traseul său de chitariști de la Sibiu Guita Meeting, urmând ca tinerii să coboare la stația de la Teatrul Național „Radu Stanca” și să organizeze un flashmob în fața Ziarului Orizontal semnat de artistul vizual Dan Perjovschi. În final, seria de ateliere pentru copii și tineri “Born to Play” va avea loc vineri şi sâmbătă, implicând activităţi diversificate: testarea instrumentelor de chitară și percuție, ateliere de creație pentru copii între 3-10 ani și workshop de desen cu Silvia Paizan. Tot aici, cercetașii grupului Steaua Polară din București organizează sâmbătă jocuri de animație (orele 11:00-12:00), Treasure Hunt (12:00-13:00) și o sesiune de cântece de munte (ora 15:30).

Harta SibiuGuitarMeeting

Cafeaua se plătește cu versuri din melodii rock

Pe toată durata Sibiu Guitar Meeting, Julius Meinl oferă cafea gratuită celor care vor așterne pe o bucată de hârtie versuri ce fac parte din melodii rock. Campania se desfășoară în perimetrul festivalului, în zona dedicată brand-ului de cafea și este inspirată de campania mondială „Plătește cu Poezie”, care are loc anual în locațiile partenere. În completarea acestui proiect, atelierul de creație “Poetry Rocks”, susținut de Julius Meinl, își propune să inspire artiștii să creeze versuri potrivite pentru a deveni parte din cântece rock, ghidați de scriitorul Radu Vancu. Înscrierile în cadrul acestui eveniment sunt gratuite și sunt deschise pe www.bit.ly/PoetryRocks2018.

SibiuGuitar5

Sibiu Guitar Meeting este cofinațat de AFCN și Primăria Municipiului Sibiu.

Partener principal: Joyson Safety Systems Parteneri: Marquardt, Unimat, Julius Meinl, Banca Transilvania, Swoboda, Porsche Romania, Fender, GuitarShop, Bachmann, Thomas Haus, TimeLine.

Recomandat de Rock FM. Parteneri Media: Metalhead, Maximum Rock, Info Music, Let's Rock, RockStage, Sibiu City App, Zile si Nopti, Turnul Sfatului, Tribuna.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus