Joi,
28.01.2021
Parțial Noros
Acum
0°C

Prima parcare subterană publică a Sibiului – 400 de locuri de parcare în Piața Gării (CP)

Prima parcare subterană publică a Sibiului – 400 de locuri de parcare în Piața Gării (CP)

În luna mai a acestui an Primăria Sibiu a contractat firma care să realizeze studiul de fezabilitate pentru prima parcare subterană publică din Sibiu în zona Pieței 1 Decembrie (Piața Gării). Documentația astfel realizată va fi supusă aprobării Consiliului Local în ședința de săptămâna viitoare.

Parcarea subterană va fi construită pe două nivele și va oferi aproximativ 200 de locuri și încă 10 pentru motociclete. Acestea vor fi completate de alte 150-200 de locuri care se vor amenaja suprateran, la nivelul solului.

Lucrările includ următoarele: • Crearea drumurilor și rampelor de acces, precum și a trotuarelor • Instalarea sistemului de preluare și evacuare a apelor pluviale • Amenajarea instalațiilor electrice, de iluminat interior și exterior eco-eficient și a sistemului de supraveghere video • Amplasarea unor stații de încărcare a mașinilor electrice • Amenajarea de zone verzi la intrările în parcare • Pentru persoanele cu dizabilități se vor monta două ascensoare cu ajutorul cărora să ajungă la locurile de parcare rezervate

Investiția pentru construcția acestei parcări este estimată la peste 12,5 milioane de lei, fondurile urmând să fie asigurate din bugetul local.

Următoarea etapă va fi realizarea proiectului tehnic și apoi se vor contracta lucrările propriu-zise.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus