Joi,
13.06.2024
Parțial Noros
Acum
25°C

Un pas mai aproape de un Liceu de Artă așa cum merită Sibiul (CP)

Un pas mai aproape de un Liceu de Artă așa cum merită Sibiul (CP)

Procedura de achiziție pentru construcția noului Liceu de Artă s-a finalizat după lungi întârzieri cauzate de contestații și legislație.

După o procedură de achiziție pentru studiul de fezabilitate și predarea acestui document, Serviciul de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar a inițiat în 15 noiembrie 2017 procedura pentru contractarea lucrărilor propriu-zise. Aceasta a fost oprită însă de două contestații depuse, ambele respinse ulterior de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor, prima fiind respinsă și de Curtea de Apel Alba Iulia.

Din cauza acestor contestații, procedura a fost suspendată până în 28 februarie 2018. În data de 2 martie 2018 serviciul public menționat a reluat procedura de achiziție, cu asistența unor observatori din partea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice. După 14 ședințe de evaluare a celor două oferte depuse, contractul s-a semnat în data de 20 septembrie 2018 cu Asocierea Construcții SA & Arhimus SRL. Obiectul contractului este “Reabilitarea și extinderea Căminului de pe str. Oituz, nr. 31 Sibiu în vederea mutării Liceului de Artă”.

Contractul cu o valoare de 20,4 milioane lei include realizarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuție și obținerea avizelor necesare pentru care asocierea contractată are la dispoziție trei luni de la semnarea contractului. După realizarea documentațiilor, în termen de 12 luni, constructorul va executa lucrările de construcție propriu-zise:

Reabilitarea clădirii existente a Căminului prin lucrări de consolidare, recompartimentare și amenajarea cu materiale fonoizolante a pardoselilor, pereților și tavanelor. ● Construcția unui nou corp de clădire în formă de L în care se vor amenaja încă 20 de săli de clasă, ateliere, laboratoare și o sală de audiții ● Construcția unui corp de legătură între clădirea existentă și cea nouăAmenajarea curții Liceului prin crearea unui teren de baschet, a unor zone verzi și amplasarea de mobilier urban.

Noul Liceu de Arte va asigura condiții foarte bune de studiu pentru cei peste 450 de elevi care urmează cursurile acestei unități de învățământ.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

antreprenor

Acum 5 ani

in firmele din Sibiu am auzit ca e maaaare nevoie de muzicieni si pictori.
Raspunde

profesor

Acum 5 ani

mda, incultura e mare la SIbiu iar dl. "antreprenor" nu da dovada ca s-ar imbunatati ceva. Se pare ca il preocupa mai mult ocuparea locurilor de munca din Sibiu decat specializarea in domeniul Artelor a unor copii talentati.
Raspunde

Andreic

Acum 5 ani

Ahahaha, nu pot sa cred. Deci, astia de la Constructii SA au facut varza stadionul si au intarzieri enorme si iata cu le dau inca o lucrare de 20 de milioane. Sa mai zica cineva ca nu traim in Idiocracy! Cum mai nene, cum?
Raspunde

un pedagog de scoala noua

Acum 5 ani

Asta inseamna ca gimnaziul de la Bruck se va muta in cladirea vechiului liceu de arta? in felul acesta pot sa =si faca si invatamant primar ca sa mai decongestioneze, vorba Vioricai Dancila, clasele de la Scoala Nicolae Iorga!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus