Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

FDGR îi dă în judecată pe senatorul Pop și pe consilierul lui Dăncilă: „Facem și noi ce putem să ne apărăm de asemenea calomnii”

FDGR îi dă în judecată pe senatorul Pop și pe consilierul lui Dăncilă: „Facem și noi ce putem să ne apărăm de asemenea calomnii”

Consiliul de conducere al FDGR a decis să-i dea în judecată pe senatorul Liviu Pop și pe consilierul premierului Darius Vâlcov pentru calomnierea organizației și a minorității germane.

Conducerea Forumului Democrat al Germanilor din România s-a întrunit vineri, 21 septembrie 2018, într-o ședință ordinară, la care au participat președintele organizației, Paul-Jürgen Porr, deputatul FDGR Ovidiu Ganţ și primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Aceștia au discutat cinci subiecte, printre care problemele din învățământ și ultimele declarații ale unor oficiali de rang înalt legate de organizația care reprezintă minoritatea germanilor din România.

Porr a vorbit despre discuțiile avute în dimineața zilei de 21 septembrie în cadrul Conferinței pentru planificarea sprijinului acordat minorității germane din bugetul RFG anul viitor, care se va ridica la aceiași sumă ca în acest an, sperându-se și găsirea sumelor suplimentare solicitate de cele două cămine pentru vârstnici din Sibiu și Timișoara.

Deputatul FDGR Ovidiu Ganț i-a informat pe cei prezenți că în sesiunea extraordinară a Parlamentului în iulie nu a votat pentru modificarea codului penal și a prezentat pașii întreprinși împotriva campaniei de defăimare cât și a ordonanței de urgență care permite predarea limbii române în clasele primare doar unor profesori de specialitate. El a informat de asemenea despre întâlnirile avute cu politicieni germani și ambasadorul Austriei în România.

Campaniei de defăimare al FDGR i-a fost dedicat unul din punctele de pe ordinea de zi în cadrul căruia directorul executiv Benjamin Jozsa a relatat despre stadiul în care se află procesele deja intentate și a fost luată decizia de a se intenta procese pentru calomniere și senatorului Liviu Pop și lui Darius Vâlcov, consilierul prim-ministrului.

„Față de afirmațiile pe care le-au făcut e clar că FDGR consideră că cei doi au afectat grav imaginea organizației și e normal ca o instanță să se pronunțe asupra acestui lucru. Dar nu sunt numai cei doi, sunt mai multe persoane care și-au permis acest lucru. Sper ca instanța să constate că noi avem dreptate și să-i oblige la gesturi publice prin care să corecteze aceste calomnii”, ne-a spus deputatul Ovidiu Ganț.
Ganț a amintit că și grupul parlamentar al minorităților naționale a solicitat prim-ministrei demiterea lui Vâlcov: „Nu am primit niciun răspuns. Facem și noi ce putem să ne apărăm de asemenea calomnii”.

Alexandru Szepessi, director în Ministerul Educației, responsabil pentru învățământul în limba germană, a prezentat situația actuală a învățământului în limba germană, enumerând o serie de probleme îngrijorătoare, iar un alt membru al FDGR a informat despre traducerile de manuale realizate și dificultățile întâmpinate. Consiliul de Conducere al organizației a hotărât ca persoanelor care verifică traducerile de manuale să li se plătească 2,50 Lei pe pagină din fondul pentru manuale al FDGR.

Conducerea FDGR a luat, de asemenea, în calcul discuția privind participarea la noua inițiativă a USR „Oameni noi în politică“ și la referendumul pentru familie. Membrii Consiliului de Conducere au concluzionat că FDGR nu va participa ca și organizație la inițiativa USR și că membrii organizației să fie informați în legătură cu participarea la referendum. A fost discutată de asemenea solicitarea venită din partea Radio Romania de a se înființa o emisiune în limba germană, redactată la Brașov și difuzată în Transilvania de Sud, pentru care însă trebuie găsiți redactori.

Următoarea ședință a Consiliului de Conducere, urmată de Adunarea reprezentanților va avea loc la 22 noiembrie la Timișoara.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Ion

Acum 3 ani

Un simplu joc de imagine,nimic mai mult!
Raspunde

Razvan Mateesco

Acum 3 ani

Sa nu ne mai taie padurile si sa respecte tara si poporul care le plateste salariile babane!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus