Marţi,
07.02.2023
Partial Noros
Acum
-11°C

O sibiancă de 19 ani are nevoie de îmbrățișări pentru a trăi. „Medicii din România m-au diagnosticat greșit de 6 ori”

O sibiancă de 19 ani are nevoie de îmbrățișări pentru a trăi. „Medicii din România m-au diagnosticat greșit de 6 ori”

La 19 ani începi să descoperi lumea cu adevărat. Intri la o facultate, dacă ai noroc îți găsești prima iubire, te bucuri de viață, de libertate...cel puțin așa ar trebui. Andreea Ioana Floare are 19 ani. Ea încearcă să trăiască toate aceste momente, să își facă amintiri, să se bucure de tot ce îi oferă viața la această vârstă, dar nu mai este la fel de ușor. Un incident nefericit a relevat acum un an faptul că tânăra sibiancă suferă de o boală neurologică, diagnosticată greșit de 6 ori de medicii din România, iar unul din tratamentele urmate în țară a adus-o chiar aproape de moarte. 

Andreea e o tânără plină de viață și încă de la primele vorbe schimbate cu ea, îți dai seama câtă veselie se ascunde în spatele unei voci puțin tremurată. Recent intrată la Facultatea de Litere și Arte, Andreea Floare nu și-a pierdut pofta de viață nici după ce a ajuns în scaunul cu rotile, fiindu-i greu și să comunice sau să se hrănească singură. Totul a început când un medic i-a pus un diagnostic greșit, iar tratamentul pe care i l-a oferit aproape a omorât-o. După un total de 6 diagnostice greșite, Andreea a reușit în sfârșit să găsească un spital care i-a oferit tratamentul corect. Tânăra are însă nevoie acum de 15.000 de Euro cu care să își suporte tratamentul oferit de un spital din Istanbul.

„Acum un an și 18 zile a început totul. Eram în casă, m-am împiedicat și m-am lovit la cap. În urma accidentului mi-am pierdut cunoștința și de atunci au început problemele. Am început să tremur, am ajuns la urgențe, am fost internată, am făcut un RMN unde s-au văzut leziuni pe creier pe care se pare că le aveam de dinainte. Am fost la Cluj și la București apoi, fiind diagnosticată greșit de 6 ori. Unul din tratamente era să mă omoare. Nu mai puteam să merg fără să fiu sprijinită de cineva, am ajuns în scaun cu rotile...Nici acum nu am un diagnostic clar, dar am ajuns la un spital privat din Istanbul cu greu, pentru că nu a fost tocmai ușor să strângem banii pentru asta. Acolo am făcut un alt RMN unde se vede că o parte din leziuni, cam 70-8-% au dispărut și fac în continuare tratament perfuzabil cu hidrocortizon, dar trebuie să continui tratamentul de la spitalul din Turcia”, povestește Andreea.
andreea floare

Pentru Andreea, boala nu a fost o piedică. Sibianca a continuat să facă atât de mult cât a putut din tot ceea ce făcea înainte. Mai mult, a scris prima ei carte, despre povestea de iubire pe care a trăit-o până acum câteva luni.

„Am scris o carte despre povestea de dragoste pe care am trăit-o de când m-am îmbolnăvit și până acum aproape două luni. Cartea va putea fi cumpărată duminică la Free Hugs. Vom fi lângă fântâna din Piața Mare, în zona Telekom. ”
42243645_1904527706282594_4945506372914511872_o

Colegii ei de facultate, oameni pe care i-a cunoscut cu puțin timp în urmă, au creat un eveniment cel puțin la fel de sufletist pe cât este Andreea – vor oferi îmbrățișări trecătorilor din Piața Mare, duminica aceasta. În același timp, pe facebook a fost creată o pagină de strângere de fonduri, iar două conturi au fost deschise pe numele ei.

„Voi fi și eu prezentă în Piața Mare să ofer îmbrățișări trecătorilor și să le prezint povestea mea. Totul a fost posibil datorită unor oameni cu suflet mare, oameni care nici măcar nu mă cunosc încă prea bine - colegii mei de la facultate. Ei au organizat acest frumos eveniment și au decis să îl organizeze nu doar ca să aducă bucurie trecătorilor ci și pentru cazul meu”, spune tânăra.
andreea floare

Donații se pot face în conturile: Lei: RO10BTRLRONCRT0251500301, titular:Floare Andreea Ioana. Euro: RO57BTRLEURCRT0251500301, titular:Floare Andreea Ioana Cont PayPal: iulianafloare@gmail.com sau pe Facebook, AICI.

 

Foto: facebook/Andreea Ioana Floare

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus