Joi,
01.06.2023
Ploi Scurte
Acum
18°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Weekend-ul 28-30 septembrie aduce la Sibiu numeroase evenimente la Teatrul pentru Copii și Tineret GONG. Totodată, mai mulți artiști pictează în câteva zone din oraș pentru nu mai puțin de 25 de ore. 

Vineri, 28 septembrie

Încă de la primele ore, la Târgul Obor producătorii locali și-a adus recoltele din această toamnă și le-au pus la vânzare. Timp de trei zile, adică de azi până duminică, vor avea loc și spectacole care completează tabloul tradițional de toamnă. AICI găsiți mai multe informații.

Afis general Zilele Recoltei 2018 ultima varianta

Începând cu ora 16:00, cei interesați de inovație sunt așteptați la evenimentul care a luat anul trecut Premiul pentru cel mai bun proiect de tineret în cadrul Galei Tineretului Sibian – Noaptea Cercetătorilor. Locațiile care vor putea fi vizitate, precum și proiectele prezente în această ediție sunt disponibile AICI

noaptea cercetatorilor FOTO1

De la aceeași oră, mai mulți tineri artiști încep să picteze în maratonul de 25 de ore non-stop, în diverse spații din Sibiu. De-a lungul celor 25 de ore actul de a picta se transformă într-un performance prin prisma trecătorilor. Pictează: Isabela Voicu, Andra Urdea, Roxana Ionescu, Anca Stătică, Ionuț Vișan, Cosmin David, Dumitru Stegărescu, Charlie Fălămaș, Myrna Squire, Ángel Martínez Sánchez , Matli MC.

Spațiile în care vor putea fi urmăriți:

-> Piața Schiller

-> Parcul Tineretului

-> Parcul Astra

-> Pasajul Scărilor

-> Grădina BIS

25 de ore de pictura

Filmul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” va fi proiectat în premieră la Sibiu în această seară, de la orele 18:00 și 20:00. Proiecția va avea loc la Teatrul GONG, iar prețul unui bilet este 10 lei.

Diseară Sibiu Opera Festival îi așteaptă pe melomani la închiderea festivalului. Prețul unui bilet este 30 de lei, iar spectacolul va începe la ora 19:00.

TNRS prezintă, de la aceeași oră, spectacolul de teatru 20 NOIEMBRIE, în care Lars Noren analizează psihologia și mecanismul violenței care îl determină pe individ să treacă din poziția de agresat în cea de agresor, și totodată, repercusiunile unei educații defectuoase, care poate crea monștri. Mai multe detalii găsiți pe site-ul teatrului.

Seara se încheie în Imperium, acolo unde Maria Cojocaru și Claudiu Daniele susțin un acoustic session, de la 22:00 până la 01:00. Rezervările se fac la: 0369 454 690 / 0745 391 481

maria cojocaru

Sâmbătă, 29 septembrie

Copiii sunt așteptați, ca de obicei, sâmbătă de la 10:00 și de la 12:00, la atelierele de creație susținute de Teatrul GONG. Weekend-ul acesta coordonator va fi Aurelia Călinescu, iar prețul unui bilet este 14 lei.

De la 11:00, tot la GONG are loc o nouă proiecție a filmului „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”. Filmul este programat și pentru ora 18:00.

La Sala Transilvania, Sibiu Streetball promite cele mai tari meciuri de baschet ale toamnei. Meciurile vor începe de la ora 14:00, iar iubitorii acestui sport sunt așteptați să își susțină favoriții atât sâmbătă cât și duminică.

streetball

„Scamatorii” după Marin Sorescu se joacă de la 18:00. Ne întoarcem așadar la Teatrul pentru Copii și Tineret GONG.

Cei care preferă în schimb o plimbare în aer liber și vor să iasă cu patrupedul la o tură de socializare, sunt invitați în parcul Sub Arini unde va avea loc cea mai amplă plimbare cu câinii. Mai multe detalii, AICI

O oră mai târziu, la TNRS este pus în scenă spectacolul „Oscar și buni roz”. Sinopsis-ul și biletele sunt disponibile pe site-ul Teatrului Național Radu Stanca.

oscar-si-buni-roz-980x534-spotlight-productii

Tot de la ora 19:00, Vasile Oșean, doctorul care a traversat Atlanticul, doborând recordul mondial stabilit de britanici, va fi prezent la Sibiu pentru a-și spune povestea. Evenimentul va avea loc la Teatrul GONG, iar intrarea va fi liberă.

Duminică, 30 septembrie

Spectacolul „Scamatorii” este pus din nou în scenă, de această dată de la ora 11:00.

h_Scamatorii-Catalina-Draghici_(27)

Două noi proiecții ale filmului românesc „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” vor avea loc, tot la teatrul GONG, de la orele 18:00 și 20:00, pentru cei care nu au apucat să vadă filmul în primele zile sau care pur și simplu doresc să îl revadă.

De la ora 19:00, la TNRS se joacă DAMEN – VALS, un spectacol de și cu Ioana Blaga Frunzescu. Piesa durează aproximativ o oră, iar prețul unui bilet este 15 sau 20 de lei.

damen vals

Filmele săptămânii la Cinematograful ARTA pot fi consultate mai jos, iar programul de la sălile de cinema din cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu se găsește AICI.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus