Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
25°C

Trif, președintele PSD Sibiu, iarăși despre FDGR: “ați aplaudat înjurăturile de la Cibin Fest“

Trif, președintele PSD Sibiu, iarăși despre FDGR: “ați aplaudat înjurăturile de la Cibin Fest“

La 24 de ore de la emiterea unei scrisori deschise în care atacă FDGR sub semnătura “organizației județene PSD Sibiu“, Bogdan Trif – președintele acestei organizații – revine cu un comunicat de presă în care îl acuză pe Paul Porr, liderul FDGR, de deturnarea atenției. Îi cere să se adreseze respectuos și îl ceartă că ar fi organizat un eveniment cu înjurături, pe care le-ar fi aplaudat.

Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu, a decis să dea o replică replicii lui Paul Porr, președintele FDGR. Acesta din urmă a răspuns în cursul zilei de joi unei scrisori deschise, semnată de organizația județeană a PSD Sibiu, în care majoritatea întrebărilor reluau temele specifice atacurilor din campaniilor electorale trecute: chestiunea retrocedărilor de imobile, relațiile dintre organizația etniei germane din România și Biserica Evanghelică și – tema pe care actuala putere politică bate cel mai mult monedă – legăturile dintre FDGR și Grupul Etnic German, organizație nazistă din timpul celui de-al doilea război mondial.

Respectivei scrisori, președintele FDGR, Paul Porr, i-a răspuns prin câteva declarații solicitate de presa din Sibiu, anunțând că organizația etniei germane va emite și un comunicat referitor la scrisoarea social-democraților. Doar că declarațiile lui Porr au constituit motiv suficient pentru Bogdan Trif, pentru a emite un nou comunicat de presă în care să continue răfuiala cu reprezentanții Forumului. Tonul comunicatului este, la fel ca și cel al scrisorii deschise, unul arțăgos și, pe alocuri, reinterpretează afirmațiile liderului FDGR. “Am avut surpriza să-l auzim pe domnul Porr, președintele FDGR, cum îi amenință pe reprezentanții PSD Sibiu cu instanțele de judecată și cu plângeri la «Înalta Poartă». Președintele FDGR a făcut referire la oficialii germani și a amenințat în mod voalat prin faptul că ministrul de Externe din Germania l-ar fi sunat pe președintele Dragnea și cu alte ocazii, din cauza unor referiri la nazism pe care le-au făcut anumiți colegi din PSD“, este prima frază a comunicatului. În care reinterpretările lui Bogdan Trif sunt două: Paul Porr nu a amenințat membrii PSD Sibiu cu instanțele de judecată, ci a răspuns unei întrebări despre procesele deschise în trecut de Forum, cât despre ministrul de Externe al Germaniei, referirea lui Porr a fost despre o convorbire cu Liviu Dragnea. Convorbire care ar fi avut loc în contextul în care tot mai mulți lideri PSD asociază etnia germană din România cu naziștii.

Înjurăturile de la Cibin Fest

Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu, mai susține că emis noul comunicat de presă deoarece liderul FDGR ar încerca deturnarea atenției de la cele zece întrebări adresate “în numele sibienilor“. Ocazie cu care Trif aduce în discuție Cibin Fest, un eveniment organizat de o asociație din Sibiu și înscris pe Agenda culturală a orașului. Iar la ediția din acest an, care a avut loc zilele trecute, grupuri mari de participanți au scandat mesaje injurioase la adresa PSD. Trif afirmă că Porr ar fi aplaudat. “Domnule Porr, sibienii reclamă și faptul că la CibinFEST, eveniment organizat de dumneavoastră la Sibiu, un grup de indivizi a început să strige mesaje obscene la adresa PSD. Sibienii alături de turiștii prezenți la eveniment ar fi dorit să se relaxeze și să se bucure de o zi petrecută în centrul unui oraș civilizat, nu să asculte înjurături, în timp ce dumneavoastră le-ați aplaudat și le-ați apreciat acțiunea“, scrie Trif în comunicatul de presă de vineri dimineața.

Trif nu uită să facă referire nici la sintagma “lacheii foarte credincioși ai lui Dragnea“, prin care Paul Porr a catalogat acei membri ai PSD (inclusiv de la Sibiu) care promovează mesaje despre eventuale conexiuni între organizația etnicilor germani din România și nazism. “ Îi mai cerem domnului președinte Porr să-și reanalizeze atitudinea și să se exprime respectuos la adresa membrilor PSD, mai ales că locuiește în Sibiu - Capitala bunelor maniere. Domnul Porr a catalogat membrii PSD ca fiind «lachei», un termen jignitor și care nu-i face onoare președintelui FDGR. Reclamăm acest fapt întrucât noi nu am jignit și nu am adus injurii nimănui“, mai scrie tânărul politician Bogdan Trif.

Redăm mai jos, integral, comunicatul emis de liderul PSD Sibiu

Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu: nu ne este frică atunci când suntem amenințați

În urma scrisorii deschise a PSD Sibiu am avut surpriza să-l auzim pe domnul Porr, președintele FDGR, cum îi amenintă pe reprezentanții PSD Sibiu cu instanțele de judecată și cu plângeri la “Înalta Poartă”. Președintele FDGR a făcut referire la oficialii germani și a amenințat în mod voalat prin faptul că ministrul de Externe din Germania l-ar fi sunat pe președintele Dragnea și cu alte ocazii, din cauza unor referiri la nazism pe care le-au făcut anumiți colegi din PSD. Domnul Porr deturnează intenționat atenția de la întrebările sibienilor din scrisoarea deschisă și încearcă să inducă ideea că Partidul Social Democrat Sibiu ar fi afirmat că FDGR este o organizație nazistă. Niciodată PSD Sibiu nu a făcut afirmații de genul acesta și cu atât mai mult în cuprinsul celor 10 întrebări. PSD Sibiu a spus doar că Grupul Etnic German este o organizație nazistă, fapt recunoscut, de altfel, de președintele FDGR. Întrebarea noastră este clară: Cu ce scop a cerut FDGR, în anul 2007, recunoașterea în instanță ca, cităm, “succesor în drepturi față de Grupul Etnic German”, conform cererii de chemare în judecată nr.75/23.02.2007 la Judecătoria Sibiu? Așadar, de ce FDGR a cerut unei instanțe recunoașterea oficială ca successor în drepturi față de Grupul Etnic German și mai ales, care a fost scopul acestei cereri. Acestea sunt două dintre întrebările la care sibienii așteaptă răspunsuri punctuale. Țin să-i reamintesc domnului Porr că România este o țară liberă, pentru care oameni tineri și-au dat viața la revoluția din 1989, așa că nu ne este frică atunci când suntem amenințați. Nu am făcut altceva decât să adresăm câteva întrebări legitime, la care oamenii care locuiesc în Sibiu nu au răspunsuri de 11 ani. Îi mai cerem domnului președinte Porr să-și reanalizeze atitudinea și să se exprime respectuos la adresa membrilor PSD, mai ales că locuiește în Sibiu - Capitala bunelor maniere. Domnul Porr a catalogat membrii PSD ca fiind ”lachei”, un termen jignitor și care nu-i face onoare președintelui FDGR. Reclamăm acest fapt întrucât noi nu am jignit și nu am adus injurii nimănui.

Domnule Porr, condamnabil este faptul că președintele dumneavoastră, Werner Klaus Iohannis, are șase case în Sibiu pe care pretinde că le-ar fi cumpărat din banii de meditații. Nu ne jigniți pe noi, mesagerii sibienilor, care pe bună dreptate cerem lămuriri despre ce faceți în Sibiu.

Domnule Porr, sibienii reclamă și faptul că la CibinFEST, eveniment organizat de dumneavoastră la Sibiu, un grup de indivizi a început să strige mesaje obscene la adresa PSD. Sibienii alături de turiștii prezenți la eveniment ar fi dorit să se relaxeze și să se bucure de o zi petrecută în centrul unui oraș civilizat, nu să asculte înjurături, în timp ce dumneavoastră le-ați aplaudat și le-ați apreciat acțiunea.

Sperăm totuși să primim răspunsurile la cele 10 întrebări cât mai repede și să nu asistăm la tot felul de comunicate sau declarații prin care FDGR să încerce să mute atenția de la adevăratele probleme prin tot felul de amenințări sau cuvinte jignitoare la adresa PSD Sibiu. Răspundeți la întrebările sibienilor, nu deturnați atenția oamenilor!

Citește și PSD Sibiu “îi somează pe Iohannis și pe reprezentanții FDGR“ să răspundă la zece întrebări

Președintele FDGR, către “lacheii lui Dragnea“: “Forumul e continuator al Grupului Etnic German, cum România e continuatoarea Republicii Socialiste“

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

23 comentarii

Vio

Acum 5 ani

Sibienii in numele carora se face apel l-ar scuipa in fata pe lacheul asta prapadit
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gilu

Acum 5 ani

Cred ca sibienii o sa va scuipe pe voi pt ca sasii au cumparat aproape tot Sibiul din "meditatii" si ati facut lachei cativa romani care se bucura la cateva firimituri aruncate de catre Forum.
Raspunde

Octav

Acum 5 ani

Cu ce a gresit Dl porr cu sintagma “lacheii foarte credincioși ai lui Dragnea“,Urat, voi nici macar lachei nu sunteti! Si apropo de cele 10 intrebari puse de voi de ce nu raspundeti la una.ESTE PSD CONTINUATORUL PARTIDULUI COMUNIST?
Raspunde

sibianca

Acum 5 ani

Eu cred ca ar trebui sa terminati cu acuzele. Sunteti la putere si nu faceti nimic, Ca atare si Viorica s-a facut de minune, nu stie romaneste ca si ungurii pe care ii sustineti in alianta. Sa va fie rusine d-le Trif pentru ceea ce faceti. Intreaba-ti parintii ce au invatat de la sasii din Sibiu. Nu meriti sa traiesti in Sibiu, dute in Teleorman si apara-l pe Dragnea. PSD ciuma rosie!!!!!! Huooooooooooooooo
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@sibianca

Acum 5 ani

Hai mars sibianca din franzela , vad ca-ti plac injuriile ..... huo sa-i zici lu' mata. Informeaza-te tuto inainte de a improsca cu noroi!
Raspunde

geo

Acum 5 ani

Dl.Deleanu, poate faceti o investigare si cu privire la modul in care a devenit propietar si dl.Stefan Braune pe mai bine de 60 de spatii comerciale si apartamente in zona istorica si nu numai. Desigur o poveste de success a unui etnic german venit din fostul RDG. Sunt deasemenea multe exemple de asemenea povesti de success cu afaceri imobiliare cu cladiri din retrocedari. Va las pe dvs. sa vorbiti pe larg despre ele.Este de interes public sa afle si romanii cum se pot imbogati. In Sibiu dintodeauna sasii au fost exemplu pentru romani ( SIBIENI)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 5 ani

nu sustin psd,nici pnl,nici usr.critic atit! da dl porr a uitat ca fdgr e urmasul-LEGAL-al grupului etnic german- cu decizie de tribunal din sibiu(2007 sau 2008) in rest trai bun si succesuri!
Raspunde

vasile

Acum 5 ani

Trif asta simte ca o sa fie remaniat de Dragnea si face orice ca sa-I intre in plac la condamnatul ala din teleorman. Uita ca el o sa traiasca aici, printre sibieni si o sa plateasca scump pentru tot ce a facut guvernul lui de doi bani si pentru toate jignirile pe care le aduce. Sasii au facut ceva pentru Sibiu si inca mai fac. Ciuma rosie nu a facut nimic
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@vasile

Acum 5 ani

Fraiere, Trif a ajuns ministru prin multa munca!!!!! In loc sa te bucuri ca avem un ministru sibian, care face treaba buna, ameninti si iti expui frustrarile in spatiul public. Pui botu' la toate minciunile, informeaza-te bai nimicule!
Raspunde

raspopitul

Acum 5 ani

Păi chiar domnul Porr a recunoscut acele „conexiuni între organizația etnicilor germani din România și nazism”, el a spus că Grupul Etrnic German a fost organizație nazista, desființată pe pe bună dreptate în 1944. Doar că domnul Porr nu a mai spus și de ce FDGR a solicitat în instanță să fie recunoscut ca succesor al acelei abominabile orgnizații.
Raspunde

zzz

Acum 5 ani

pai chiar domnul raspopitul nu a citit tot ce azis domnul porr ci alege pe bucati. ia cu lamaie
Raspunde

TOMOZEI

Acum 5 ani

TRIF nu numai ca va fi remaniat, dar nici presedinte la PSD SIBIU nu va mai fi. Se pare ca in carti este fostul prefect, care cu sprijinul catorva investitori isi recapata pozitia in partid. omul joaca tare, probabil la urmatorul congrs se va face schimbarea.
Raspunde

@tomozei

Acum 5 ani

Hahahahaha......prost esti!
Raspunde

Indignat

Acum 5 ani

" Frumos" limbaj aveti d le dr. Asa va educati copii? Le spuneti ca daca nu sunt de aceeasi parere cu ei( copii), oamenii sunt lachei? Psihologic vorbind, sunteti un om agresiv!
Raspunde

Mircea

Acum 5 ani

Am si strigat imptriva PSD maimutoiule. Intr-o tara normala unul ca tine nu ajungea ministru.
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 5 ani

În sfârșit a găsit beizadeaua o țintă să-și poată dovedi loialitatea față de Partid! Daddy o să fie mândru de cât de inventiv ești! Cred că primești și onoarea să-i duci papuci la pat! Dar asta după ce te scopește să nu cumva să te uiți strâmb la nepoțică! Dar nu-i mare problema, e chiar mică mică!
Raspunde

Încă o sibiancă

Acum 5 ani

Voi, cei care sunteți împotriva președintelui țării, nu v-ați pus niciodată întrebarea de ce 70-80% dintre sibieni l-au ales pe Klaus Iohannis primar patru mandate? De ce oare l-au votat 6 milioane de români președinte? V-ați luptat 10 ani să-l dați jos pe Băsescu, acum vă luptați să-l dați jos pe Klaus Iohannis. Noi sibienii ne trimitem copii să învețe germană, pentru că am conviețuit foarte bine cu etnia germană. Am fost cu ei la școală, pe cărări montane, la ski, la înot și ne-am simțit minunat împreună cu ei. Nu aveți habar de aceste lucruri, pentru că nu i-ați avut alături de voi pe acești oameni minunați! Terminați cu jignirile pentru că ne jigniți și pe noi ardelenii.
Raspunde

Dumi

Acum 5 ani

Cucoana, ai niste explicatii stupide: copii i-ai dus sa invete in germana de dragul convietuirii???? sau ca ai simtit ca daca stii o limba straina de circulatie gasesti un job mai bine platit??? A fost ales primar cu procentele alea pentru ca asa suntem noi cei din Sibiu (si mos gerila daca candida si era sas sau din fdgr castiga). Despre Basescu... esti nostalgica dupa perioada lui...??? La Sibiu acolitii lui conduc, atat judetul cat si municipiul. Iti place cum arata??? Fi realista nu visatoare. intreaba-l pe un preot de la biserica din groapa de ce e facuta biserica acolo si istoria ei si o sa vezi ce bine se intelegeau sasii cu roamnii, vezi ce insemna unio trium nationum... vezi putina istorie apoi pupa...
Raspunde

Sile

Acum 5 ani

apoi pupa cizma sasesca! Cat de haios, voi va dati seama ca a ajuns Heiko Maaß, ministrul lor de externe sa vina la intalnirea diplomatilor nostrii, aduci din toate ambasadele, sa se asigure ca in Romania nu se dezvolta radacini anti-teutone. Nemtii astia nu au avut niciodata simtul umorului, macar sasii au mai invatat ceva de la noi romanii. Este inadmisibil ca Forumul German sa solicite sa fie urmasul acestui Grup Etnic German. Mai trist este ca din toate chiriile pe care le aduna de la romanime nu sunt in stare sa isi renoveze biserica din fonduri proprii ci solicita prin Gantz Ovidiu bani de la guvernul roman si german...oare unde se sifoneaza banii?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus