Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
1°C

FOTO Deschiderea anului universitar la Sibiu. „Orașul devine mai tânăr, mai dinamic și are de câștigat”

FOTO Deschiderea anului universitar la Sibiu. „Orașul devine mai tânăr, mai dinamic și are de câștigat”

Anul universitar sibian 2018-2019 s-a deschis astăzi cu o scurtă ceremonie susținută în Piața Mare, de reprezentanții AFT și ULBS, alături de aproximativ 1500 de persoane. În deschidere au luat cuvântul, plini de emoții, bobocii fruntași ai celor două universități.

Pe scena amplasată în Piața Mare au luat cuvântul pe rând rectorii Universității Lucian Blaga din Sibiu și Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu, respectiv Ioan Bondrea și Ghiță Bârsan, dar și reprezentanții autorităților locale și județene, dorind să le transmită viitorilor studenți cuvinte de încurajare și asigurându-i de susținerea lor necondiționată.

„Este pentru mine o deosebită plăcere să vă urez tuturor, dar în special bobocilor, bun venit în Sibiu, bun venit în noul an universitar. Cu siguranță, de la 1 octombrie, Sibiul se schimbă, devine mai tânăr, mai dinamic și cu siguranță orașul are de câștigat. Dragi boboci, anul acesta sunteți în număr de 4243 de studenți în anul I, la licență și master, 739 la învățământul cu frecvență redusă sau la distanță și 106 la doctorat. Vă doresc să aveți zile frumoase. E un an universitar plin de provocări. Suntem în anul centenar, în anul universitar care, pe parcursul anului 2019 va face Sibiul să vină iarăși în atenția întregii Europe și nu numai - mă refer aici la anul în care Sibiul va fi regiune europeană gastronomică, mă refer la Summit-ul din mai și la o serie de alte evenimente. Părinților voștri, dragi studenți, le mulțumesc că au avut încredere să vă trimită la această universitate și le promit că vom avea grijă de copiii lor”, a transmis Ioan Bondrea, rectorul ULBS.
ULBS deschidere an universitar (14)

Emoționați că vor păși în scurt timp în facultățile alese și vor urma cursurile facultăților pe care le-au ales, cei mai buni boboci au luat și ei cuvântul în fața celor prezenți la ceremonie. Denisa Maria Frătean a absolvit Colegiul Național Octavian Goga din Sibiu și a ales să rămână în orașul în care a crescut. Boboc la Facultatea de Litere și Arte, tânăra speră că va reuși să devină profesoară de limba și literatura română.

„Am ales să rămân aici datorită atașamentului față de acest oraș cu iz medieval în care am cunoscut oameni deosebiți. Consider că Facultatea de Litere și Arte din cadrul ULBS îmi oferă cadrul propice dezvoltării mele profesionale. La Bacalaureat am obținut nota 10. Mi-aș dori să devin profesor de limba și literatura română pentru că asta este ceea ce mă pasionează și cred că prin exemplul meu pot să le insuflu pasiunea pentru lectură și generațiilor viitoare”, spune Denisa.
Întrebată ce părere are despre nivelul de educație al persoanelor care conduc România, Denisa a spus că este dezamăgită de modul în care este folosită limba noastră.
„Mă uit deseori la televizor și cu regret constat anumite greșeli și lucruri care nu ar trebui să se întâmple mai ales la nivel înalt. Ar trebui ca limba română să fie folosită cu multă grijă și atenție de toți românii și mai ales de cei care sunt sus-puși și ar trebui să dea un exemplu”, spune tânăra.
bondrea eleva 10 ULBS deschidere an universitar (18)

Cătălin Lodroman a avut cea mai mare notă dintre candidații la Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu. Tânărul își dorește să își apere țara și să reușească, la finalul anilor de studenție, să se întoarcă în Piața Mare la ceremonia de absolvire, cu un nou discurs.

„Am ales această instituție, deoarece este una de prestigiu și este premergătoare unei cariere de succes. Spun asta deoarece cariera militară este o etapă destul de solicitantă, dar care sigur ne va aduce numeroase satisfacții. De loc sunt din Alba, dar am ales să vin la Sibiu pentru că este un centru universitar important. Deși în familie nu am avut pe nimeni care să fi fost în armată, părinții mei m-au îndrumat să aleg acest drum. Îmi doresc să ajung să fiu în măsură să îmi apăr țara. Am ceva emoții, dar sunt sigur că o să treacă”, spune Cătălin.
ghita barsan ULBS deschidere an universitar (21)

Studenții vor merge la cursuri până vineri, 21 decembrie 2018, după care vor intra în vacanța de iarnă, între 22 decembrie 2018 și 6 ianuarie 2019.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

de la ULBS

Acum 4 ani

Rusine mare pentru universitarii sibieni care si-au irosit timpul si rabdarea ascultand banalitatile debitate de cei doi rectori, adevarate "valori" ale mediului academic sibian. Dar mai mare este eroarea si rusinea d-nei primar care plateste si patroneaza asemenea evenimente lipsite de continut. Proferorii sibienei au ajuns sa suporte si ploaia si balivernele unor impostori dar cireasa de pe tort vine la salar, 5 lei /ora de predare ! Universitate mare, performanta exceptionala, rasplatita cu 5 lei /ora, felicitari !!!
Raspunde

Cl.anul politic

Acum 4 ani

Vivat Academia...vivant professores... O tempora, o mores !
Raspunde

agent imobiliar

Acum 4 ani

Sigur ca orasul are de castigat! Mai ales ceo care inchiriaza apartamente la studenti...
Raspunde

Konig von Siebenburgen

Acum 4 ani

ULBS, poarta de intrare a confratilor extracarpatici in Ardeal, pentru a ne aduce cu ei civilizatia lor complexa si evoluata. Ii invidiez pe clujeni pentru ca sunt la 170 km de trecatorile montane! ULBS, aceasta familie traditionala ortodoxa, la propriu! Incateliti intre ei, calitate submediocra, mediu academic asemanator unei sali de pacanele!
Raspunde

realistul

Acum 4 ani

Exact! profesorii din ULBS se bucura ca au studenti si la buget , si la taxa, dar pe termen lung, bucuria lor ne iese pe nas...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus