Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
27°C

Un nou ministru la Educație: a fost șef interimar la PSD

Un nou ministru la Educație: a fost șef interimar la PSD

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb,  a fost numită șefă interimară și la Ministerul Educației Naționale după demisia lui Valentin Popa. Klaus Iohannis a semnat astăzi două decrete în acest sens.

Potrivit site-ului administrației prezidențiale, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 2 octombrie, două decrete. Unul - pentru constatarea vacanței unei funcții de membru al Guvernului prin demisia domnului Valentin Popa, ministrul Educației Naționale, iar al doilea - pentru desemnarea doamnei Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, ca ministru interimar al Educației Naționale.

Amintim că Popa a demisionat săptămâna trecută după ce Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă prin care a fost abrogat articolul privind predarea limbii române în clasele cu predare în limba minorităţilor naţionale. Măsura a fost cerută de UDMR și acceptată de executiv, ceea cu ce nu a fost de acord fostul ministru. „Consider că limba română şi România nu sunt de negociat. Nu putem institui un monopol al predării limbii române la aceste clase de către învăţătorii care susţin orele în limbile minorităţilor naţionale. Solicitarea UDMR are un scop politic şi este mai degrabă centrată pe profesor decât pe elev. Toţi copiii din România trebuie să cunoască limba română pentru a avea o şansă să trăiască şi să muncească în România”, a reacționat Popa pentru Pro tv.

Rovana Plumb s-a implicat în politică din anul 1994, când a devenim membru al PDSR, actualul PSD, iar din 2001 a ajuns în Guvern: mai întâi în executivul condus  de Adrian Năstase, apoi ministru al Mediului în Guvernul Ponta, iar în martie 2014, înainte de campania lui Ponta pentru prezidențiale, primește portofoliul de ministru al Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, fiind responsabilă de ajutoarele sociale, de pensii și de salariile bugetarilor.

Rovana Plumb a fost deputat în Parlamentul României în anii 2005-2007 și 2015-2017, dar și europarlamentar în perioada 2005-2012

Activitatea profesională și-a început-o în anii 80 la fabrica de cosmetice Miraj din București, unde a ajuns director comercial în 1992, iar în 1995 a ajuns președinte al SC Gerovital Cosmetics timp de 5 ani, după care fabrica a falimentat.

Rovana Plumb a deținut interimatul funcției de președinte alPSD după demisia lui Victor Ponta de la șefia partidului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

zzz

Acum 3 ani

stima noastra si mandria! asteptam un sculer matriter la cercetare, un abzolvent de titu maiorescu psihologie FF la sanatate si...de ce nu(?) Bogdan trif prim ministru. e foarte talentat...la comunicate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus