Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Maratonul „25 de ore de teatru non-stop” se apropie cu pași repezi

Maratonul „25 de ore de teatru non-stop” se apropie cu pași repezi

Programat în perioada 6-7 octombrie 2018, maratonul „25 de ore de teatru non-stop” va anima pentru a opta oară Sibiul cu teatru, muzică, poezie, artă plastică, film, într-un cocteil de neratat. După cum indică cifra opt, această ediție stă sub semnul infinitului, a deschiderii nelimitate spre public, a depășirii limitelor dintre arte, dintre performeri și spectatori, prin oferirea celor mai bune producții independente de la ora actuală, pline de miez, ce pun pe tapet probleme ale lumii în care trăim, exprimate în forme originale, adesea cu mult umor.

În deschiderea festivalului, sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 19:00, Asociaţia A.D.O. (Artă pentru drepturile omului) și Teatrul de Comedie din București, prezintă ,,Amintiri din epoca de școală“, un manifest împotriva conformismului și a preconcepțiilor întâlnite astăzi la nivelul sistemului de învățământ, având drept sursă de inspirație experiența personală a membrilor echipei de creație. Nu întâmplător, acest prim eveniment din cadrul maratonului va fi găzduit de Grădina BIS Teatru (str. Ștefan cel Mare, nr. 56), un loc pe care sibienii îl iubesc, unde pe parcursul întregii veri au avut loc spectacole fel de fel, pentru toate categoriile de vârstă, unde a fost mereu plin de lume, indiferent de starea vremii. În acest spațiu plin de energie pozitivă se vor desfășura patru spectacole în cadrul festivalui, organizatorii oferind asigurări că publicul va avea parte de căldură, atât la figurat, cât și la propriu, prin intermediul unui foc de tabără.

Constelatii_Romulus Boicu_

După deschidere, al doilea spectacol jucat la grădină, de la ora 21:00 va fi ,,Constelaţii“, oferit, de Teatrul de Artă, București. Este o meditație pe tema cuplului și a conjuncturilor ce-i devin favorabile, sau după caz, defavorabile, având în centru doi oameni aparent cu preocupări diferite, a căror relație din perspectiva mecanicii cuantice evoluează diferit în universuri diferite.

În ziua următoare, pe 7 octombrie, de la ora 12:00, cei mici sunt așteptați în același loc la „Anaz și Dragonul“, o producție BIS Teatru, realizată după o poveste scrisă de Bianca Babeş, specialist în psihodramă, ce abordează teme precum tipologia inadaptatului, valoarea prieteniei, gestionarea propriilor emoții, importanța recunoștinței. Zâna Anaz și irascibilul dragon Bu sunt interpretați de tinerii studenți Andrada Oltean și Cristian Iordan, muzica și versurile fiind semnate de Claudiu Fălămaș.

Ultimul spectacol ce va fi găzduit de Grădina BIS Teatru și penultimul din festival, este ,,HUOOOOO!!!“, al trupei Auăleu, din Timișoara, ce aduce în prim-plan un jandarm și o bătrână, discutând în cheie comică despre așteptările și neîmplinirile prezentului, despre grija zilei de mâine, despre despre libertate, despre viitorul tinerelor generații. Reprezentația va avea loc duminică, 7 octombrie de la ora 16:30.

HUOOOOO!!!, Aualeu - foto Octav Boban

Grădina BIS este completată și de alte spații din oraș în care Festivalul „25 de ore de teatru non-stop” va aduce bucuria reîntâlnirii cu teatrul, fie ele outdoor (Piaţa Mică și Piaţa Mare, Pietonala Nicolae Bălcescu, curtea Bisericii Forticate din Gușteriţa) sau indoor (Sala Studio a TNRS, Teatrul Gong, Librăria Humanitas, Studioul CAVAS de la ULBS, Atrium Café Bistro&Art, Biserica Sfântul Francisc, sau Căminul pentru persoane vârstnice de pe str. George Coșbuc).

Festivalul are o arie largă de acoperire. El se adresează atât publicului ce frecventează adesea sălile de teatru, cât și celor care, din diverse motive, au mai puțin acces la astfel de evenimente, motiv pentru care o treime din spectacole au intrare liberă.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe site-ul http://bisteatru.ro/ și pe pagina de facebook Festival - 25 De Ore De Teatru Non Stop – Sibiu. Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală (str. Nicolae Bălcescu, nr. 17), Librăria Humanitas (str. Nicolae Bălcescu, nr. 16), online de pe siteul www.kompostor.ro și la spațiile de joc în limita locurilor disponibile.

Anaz si Dragonul

Preţul unui bilet este de 25 de lei (întreg) și 15 lei (redus pentru elevi, studenți, pensionari). Pentru vizionarea spectacolului pentru copii ,,Anaz și Dragonul“ din data de 7 octombrie, ora 12:00, la Grădina BIS, se va plăti bilet unic în valoare de 12 lei. De asemenea, organizatorii au pus în vânzare un număr limitat de abonamente, valabile pentru toate spectacolele din perioada 6-7 octombrie 2018 la prețul de 125 de lei.

Festivalul „25 de ore de teatru non – stop” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu și Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), MARQUARDT fiind partener de tradiţie al evenimentului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus