Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Pregătirile pentru sezonul rece. Sibiu primește peste 15.000 de tone de sare

Pregătirile pentru sezonul rece. Sibiu primește peste 15.000 de tone de sare

Potrivit reprezentanților Direcției Regionale Drumuri și Poduri Brașov, Sibiul primește la început de sezon rece peste 15.000 de tone de sare, pentru autostrada dar și pentru drumurile naționale.

În județul Sibiu, pentru drumurile naționale, 9.400 de tone de sare vor fi distribuite la cele 9 districte si puncte de sprijin, iar pentru pentru Serviciul Autostrăzi Sibiu care deservește autostrada A1, cantitatea plănuită este de 6.300 de tone de sare.

„Graficul de livrare este în felul următor: până în data de 1 noiembrie se va aproviziona 35% din cantitatea totală, până la 1 decembrie încă 15% și până la 1 ianuarie 25%. Restul de 25% se livrează pe bază de comenzi, în funcție de condițiile meteo. Transportul este asigurat tot de furnizor adică SALROM”, anunță Robert Elekes, purtător de cuvânt al DRDP Brașov.
sare drdp brasov

În ceea ce privește utilajele, dintr-un total de 355 de utilaje, în Județul Sibiu, pentru drumurile naționale, vor fi alocate 56 de utilaje în total, din care 32 de autoutilitare cu lamă și răspânditor, iar pentru Autostrada A1, vor fi 47 de utilaje în total, din care 28 de autoutilitare cu lamă și răspânditor;

„Dacă apar urgențe până la intrarea utilajelor de la prestatori în baze vom asigura deszăpezirea cu cele 16 autoutilitaje proprii tip UNIMOG cu lamă și răspânditor de sare și nisip. De asemenea, sperăm ca până la începerea sezonului de iarnă să se livreze cele 7 autobasculante noi, achiziționate de CNAIR, care sunt dotate și cu kituri pentru deszăpezire”, arată sursa citată.
Foto: DRDP Brașov

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus