Vineri,
04.12.2020
Cer Senin
Acum
8°C

Sibiul și comunitățile din împrejurimi au sărbătorit împreună Centenarul Marii Uniri (CP)

07 Octombrie 2018 14:35

Sibiul și comunitățile din împrejurimi au sărbătorit împreună Centenarul Marii Uniri (CP)

Primăria Municipiului Sibiu în parteneriat cu Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu și firma Continental Automotive Systems au organizat sâmbătă, 6 octombrie, în Piața Mare din Sibiu, un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri.

Manifestarea a reconstituit primirea cu fast a generalului francez Henri Mathias Berthelot în Sibiu de către Iuliu Maniu, președintele Consiliului Dirigent, de către autoritățile locale ale vremii, de armata română, dar și de comunitățile din localitățile învecinate Sibiului.

“Comunitățile au participat acum 100 de ani la această paradă a bucuriei și au arătat că și atunci Sibiul era unit în astfel de momente. Faptul că un veac mai târziu aceste comunități au participat la sărbătoarea Centenarului este remarcabil și arată că regiunea a rămas strâns unită datorită oamenilor săi. Le mulțumesc public reprezentanților acestor comunități pentru participarea la un eveniment prin care am marcat împreună istoria țării noastre și a Sibiului. Apreciez eforturile pe care le-au făcut voluntar de a veni la Sibiu pentru a prezenta în paradă portul popular de care suntem mândri, parte din cultura și spiritualitatea comunității noastre. Mulțumesc tuturor în numele Sibiului!”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

La paradă au participat reprezentanți ai următoarelor localități (în ordinea alfabetică): ALȚÂNA – primar Ioan Bucșă, ARPAȘU DE JOS – primar Constantin Văcăroiu, AVRIG – primar David Adrian Dumitru, BAZNA – primar Lucian Gligor Scumpu, BRĂDENI – primar Liviu Modoi, CHIRPĂR – primar Eugen Feldeoiu, CUGIR – primar Adrian Teban, GURA RÂULUI – primar Călin Gheorghe, RĂȘINARI – primar Bogdan Bucur, SADU – primar Valentin Ivan, SĂLIȘTE – primar Horațiu Dumitru Răcuciu, ȘELIMBĂR – primar Marius Grecu, TURNIȘOR – reprezentanți ai comunității săsești, TĂLMACIU – primar Nicolae Basarabă.

Alături de comunități au participat la paradă și reprezentanți ai Muzeului Astra în fruntea cărora a stat directorul Ciprian Anghel, iar pe scenă a urcat Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului, condus de directorul Silvia Macrea.

“Junii și Muzeul Astra sunt mereu alături de comunitate, în cele mai importante momente. Le mulțumesc pentru faptul că au participat și la acest eveniment, aducând tradițiile și cultura populară în fața publicului într-un moment încărcat pozitiv cu mândria noastră de a fi români”, a mai declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Foto: Focus Sibiu

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Observatorul

Acum 2 ani

Vazand "reconstituirea" regizata de cativa mahari locali cu concursul Televiziunii Publice, nu pot sa nu remarc in ce hal de ignoranta a ajuns Armata, vai de mama ei !!! Ieri in Sibiu, cadetii de la Academia Fortelor Terestre au avut pretentia sa mimeze Armata Regala Romana de acum un veac, dar au cantat ca natangii "Treceti batalioane" in versiunea cenaclului Flacara din anii 70 (cu adaosurile lui Paunescu), in loc de versiunea originara cantata de soldati in 1917 !!! Ca oile, toti fara discernamant, niciunul nu-si pune problema ! Insa comandantii lor comunistoizi poarta vina principala - iar autoritatile si noi cetatenii suntem partasi, ca toata tara ii rabda inca in functii calde si de huzur, sau cu pensii nesimtite, pe incultii astia formati in scoala protocronista optzecista, fara de niciun Dumnezeu. Trist, foarte trist, in ce hal a ajuns sa decada Armata Romana dupa ruperea filmului la 1947... Si nu-si mai revine deloc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus